miercuri, 28 iulie 2010

Turul Tinutului Secuiesc 2010



La sfarsitul saptamanii trecute am luat startul impreuna cu echipa mea in Turul Tinutului Secuiesc, o cursa de sosea ce cumuleaza 5 etape in 4 zile care s-a desfasurat la Miercurea Ciuc. Este una din cele mai dificile curse de la noi din tara din cauza lungimii mari a etapelor, a vremii foarte schimbatoare din acea parte a tarii cat si datorita participarii a numeroase echipe de peste hotare.
Prima etapa a avut o lungime de 160 km cu sosire in catarare la Lacul Rosu, o catarare de 10 km.Intreaga echipa s-a descurcat bine, sosind in primii 30.Eu am fost primul roman clasat pe locul 20.


A 2-a etapa s-a desfasurat pe o lungime de 185 km cu 2 catarari de categoria B.Echipa noastra s-a descurcat din nou bine reusind o clasare pe locul 7 a rutierului Alex Ciocan.Eu am facut pana pe ultima coborare si nu am reusit sa mai prind plutonul deoarece arbitrii nu au lasat masina tehnica sa ma aduca pana in caravana asa cum ar fi fost normal, prin urmare am sosit cu 2,30 min intarziere.


A 3-a etapa a avut o lungime de 200 km cu 2 catarari de categoria A si doua de B, una din cele mai grele etape alergate de mine in Romania.Colegii mei au reusit si in aceasta zi sa se claseze in primii 20 si sa urce echipa noastra pe locul 3 in clasamentul echipelor.Eu am avut din nou ghinion si dupa prima catarare am facut pana.Aceiasi problema ca in ziua precedenta,iar arbitrii comit aceiasi greseala (normal fiind,daca ai defectiune,masina tehnica sa te aduca pana in ultima masina din caravana). Deoarece am ramas singur si mai aveam inca 100 km pana la sosire am hotarat cu antrenorul sa ma opresc,urmatoarea zi fiind invitat la un maraton in orasul meu natal Campulung Muscel .
La finalul cursei de la Miercurea Ciuc colegii mei s-au clasat bine primul in clasment fiind Frunzeanu pe locul 13,al doilea Tamas pe 16 si al treilea Ciocan pe 22.
Referinte media:
http://www.prosport.ro/alte-sporturi/ciclism/turul-tinutului-secuiesc-editia-a-iii-a-15-000-de-euro-pusi-la-bataie-6651117
http://www.campioniiromaniei.ro/stiri/runda-cu-cazaturi.html
http://www.tusnadcyclingteam.com/showcontent?show=386
http://www.mbike.ro/cms/exponent0965/index.php?action=view&id=70&module=newsmodule&src=%40random4c0f61edefcd5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu