miercuri, 8 ianuarie 2014

Un 2013 cu 13 in coada...


Intr-adevar acest an 2013 a fost cu 13 in coada...cand vine vorba despre ciclism. A fost un an in care am realizat multe dar am si pierdut multe. Nu ma pot lauda cu un sezon foarte bun, sau cu rezultate de exceptie din pricina accidentului care m-a tinut pe bara o vreme, dar, pe de alta parte, in tot acest timp am reusit sa impartasesc din experienta mea prin organizarea mai multor concursuri pt amatori si profesionisti. Alt lucru ce am reusit sa realizez a fost sa ma casatoresc si sa ma mut la casa mea dupa 6 ani de relatie si 8 ani petrecuti in Caminul Dinamo. Asa este in viata...pe de-o parte pierzi, pe de-alta castigi, dar trebuie sa poti sa treci prin sau peste ele la momentul respectiv, sa te bucuri de viata si de ceea ce iti place ca la final sa nu iti para rau.


Mai sus v-am spus in mare cum s-a desfasurat acest sezon pt mine asa ca , in cele ce urmeaza, va voi povesti mai pe larg:

Iarna sezonului 2012-2013, o iarna frumoasa cum de mult nu am mai vazut, in care m-am antrenat destul de mult din dorinta de a avea un sezon bun. A urmat o primavara calda in care am reusit sa acumulez multi km si sa fac antrenamentele de care aveam nevoie pt a intra in sezon cu toate panzele sus. Doar ca socoteala de acasa nu e aceiasi cu cea din targ iar planurile mele au fost naruite de un accident care m-a obligat sa stau departe de orice efort aproape 6 luni. A fost un accident destul de urat, din care m-am ales cu cateva leziuni interne grave: doua fisuri pe ficat, lichid in pleura, lichid in stomac, etc... leziuni ce au dus la 3 saptamani de spitalizare din care 9 zile nu am avut voie sa ma misc si 14 sa ma dau jos din pat. A urmat o perioada in care a trebuit aproape sa invat sa merg si sa ma misc din nou.


Medicii imi dadeau la inceput sanse destul de mici si se pregateau de operatie... dar cineva acolo sus m-a iubit iar organismul nu m-a lasat la greu incepand sa se refaca intr-un mod ce a uimit pe toata lumea. Pana la final s-a dovedit ca sportul a jucat un rol foarte important in refacerea mea, lucru confirmat si de doctorii care au mai spus ca sunt singurul lor pacient cu astfel de trauma ce a scapat neoperat. Dar nu acestea au fost cele mai grele momente ci cele care au urmat deoarece am fost nevoit sa uit de bicicleta si de miscare o perioada lunga de timp.


Neavand voie sa fac efort o perioada lunga de timp mi-am recalculat pasii pt ce urma. Asa ca nu am stat cu mainile in san ci m-am concentrat pe organizarea de concursuri pt amatori si profesionisti. Am incercat sa impartasesc din experienta mea prin organizarea de concursuri impreuna cu MPG si sa venim cu un plus prin introducerea unui nou sistem. Acest sistem, Riders Club, a numarat 12 competitii ce au strans peste 4.000 de membri inregistrati in sistem la toate cele 4 niveluri de abilitate cat si peste 45000 de vizitatori unici pe platforma on-line.




www.ridersclub.ro/ro/stire-noutati-ciclism/razvan-juganaru-partenerul-tehnic-al-riders-club

Intre timp am avut grija si de pregatirile pt unul din cele mai importante concursuri din viata mea.. si anume nunta :) In 2013 m-am casatorit cu Irina, dupa o relatie de 6 ani, un eveniment frumos din viata mea de care ne-am bucurat impreuna cum am stiut mai bine.





Cele 6 luni au trecut relativ repede, iar eu mi-am reluat activitatea pe bicicleta. Partea proasta este ca acomodarea cu efortul si reintrarea in activitate se face destul de greu in mod normal, dar cand vine vorba de o revenire de dupa o accidentare lucrurile sunt si mai complicate. Perioada in care am revenit in concursuri era pe final si nu am avut ocazia sa alerg decat un singur concurs si anume Red Bull Moountimebike. Dezavantajul a fost ca acesta a venit dupa doar cateva zile de antrenament. Am reusit sa ma concentrez, sa adopt o tactica buna si chiar sa ma clasez pe locul 8 din 170 (cei mai buni din tara), un rezultat neasteptat, dar bine venit pt moralul meu si pt a confirma ca am revenit in sportul pe care il iubesc atat de tare.



www.freerider.ro/noutati/dubla-pentru-ideal-geiger-team-la-red-bull-moontime-bike-2013

www.dirtbike.ro/mag/red-bull-moontime-bike-2013-crema-mtb-ului-romanesc-la-bucuresti

Sezonul viitor voi incerca sa ma revansez fata de acest an si ma voi bate pt a urca pe cat mai multe podiumuri.

Le multumesc tuturor celor ce au fost alaturi de mine in aceasta perioada grea... Le multumesc sponsorilor pt ca m-au inteles, m-au sustinut si ma sustin in continoare chiar daca nu am alergat in 2013 si sper sa ma revansez in acest sezon fata de toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu