miercuri, 18 februarie 2015

La discutii cu Riders Club

Nu cu foarte mult timp in urma am fost contactat de reprezentantii Riders Club pentru a discuta despre sistemul de competitii pe care il gestioneaza. Am acceptat cu placere, iar ceea ce a iesit puteti gasi mai jos:


Riders Club de vorba cu Razvan Juganaru

In ultimii doi ani, am colectionat mii de amintiri frumoase, mii de poze si destule experiente marca Riders Club cat sa merite a fi povestite. Pentru a afla cum se vad aceste aventuri prin ochii unui specialist, am stat de vorba cu Razvan Juganaru. Iata, ce ne-a marturisit multiplul campion national MTB, Ciclocross si Velodrom.

RoC: Cum apreciezi evenimentele organizate de Riders Club in acesti doi ani? Care sunt lucrurile care ti-au placut cel mai mult si ce parti consideri ca trebuie imbunatatite?

Razvan Juganaru: Evenimentele Riders Club au crescut vizibil in acesti doi ani si sunt sigur ca o vor face in continuare. Concursurile din acest sistem au atras intr-un timp foarte scurt multi pasionati ai sportului cu pedale si nu numai. Consider ca lucrurile se indreapta spre o directie buna, iar acest sistem va fi unul din pilonii de relansare a ciclismului romanesc. Spun acest lucru deoarece primul pas in a avea ciclisti de valoare este masa de sportivi, iar aici gasim o comunitate in continua crestere. Intotdeauna exista servicii ce pot fi imbunatatite, dar cel mai important este ca echipa din spatele acestui sistem stie acest lucru, are acest obiectiv si incearca continuu sa aduca noutati, sa regleze unde e cazul prin “fine tunning”, ceea ce nu face decat sa ridice nivelul de organizare si desfasurare al fiecarei competitii.

RoC: Care ar fi lucrurile noi pe care ti le-ai dori in 2015 de la competitiile organizate?

R.J.: Mi-as dori ca in 2015 fiecare competitie sa atraga la start cat mai multi adepti ai acestui sport si ca in prima linie sa apara cat mai multe elite. Cu fiecare maraton descoperim lucruri noi, fie ca vorbim de trasee sau de experientele traite, adunam mai multe cunostinte, mai multe amintiri frumoase si mai multe satisfactii. Practic, evoluam!

RoC: Cum crezi ca a evoluat comunitatea de rideri in acesti ani? Ce schimbari in atitudinea oamenilor ai observat?

R.J.: Comunitatea de rideri a evoluat destul de mult in ultimii doi ani. Au aparut la start din ce in ce mai multi pasionati ai sportului cu pedale si deja printre ei am zarit si cateva tinere talente, atat in randul fetelor cat si al baietilor. Oamenii care au intrat in aceasta comunitate au inteles ca sportul si miscarea nu poate face decat bine. Am observat o dorinta a lor de a deveni mai buni, de a se antrena si de a-si dori sa ajunga pe cat mai multe podiumuri, ceea ce nu face decat sa creasca nivelul de la noi din tara al acestui sport. Tot la acesti oameni am observat o dorinta de aprofundare a fenomenului numit MTB. Suntem destul de in urma fata de alte tari din Europa. Drumul pe care suntem si directia in care ne indreptam sunt cele bune. Aceasta miscare pe zona de ciclism MTB o vedeam acum 7-8 ani in alte tari, dar lucrurile avanseaza foarte repede la noi, asa cum am vazut deja si in alte domenii, si cred ca o sa recuperam in timp scurt decalajul.

RoC: Cum trebuie sa ne pregatim de noul sezon de ciclism? Ce antrenamente recomanzi in aceasta perioada ciclistilor amatori?

R.J.: Antrenamentul este singura solutie pentru aceasta problema. Nu poti sa te declari pregatiti de un sezon competitional decat daca faci antrenament. Pentru fii in forma buna la start ai nevoie de o baza buna - o veche poveste... Piramida, o baza care se construieste prin antrenamente de sala si cati mai multi kilometri stransi pe saua bicicletei. Se adauga antrenamentele specifice... intervale, catarari, tehnica. Bineinteles ca aceste antrenamente sunt personalizate deoarece fiecare individ are o capacitate si abilitati diferite, iar ele se pot si schimba de la un sezon la altul. Un lucru e cert: cheia succesului este antrenamentul!

RoC: Ce impact crezi ca are ciclismul la nivel national, in urma evenimentelor la care ai participat in ultimii ani?

R.J.: Asa cum am precizat, suntem pe drumul cel bun dar mai avem mult de munca. Ce am observat, si ma bucura foarte tare, este interesul tot mai mare aratat de mass-media pentru ciclism si astfel de evenimente. De asemenea, am remarcat o implicare mult mai mare a autoritatilor si a sponsorilor in astfel de evenimente si competitii, ceea ce nu face decat sa dea un plus de valoare intregului proces si sa alimenteze dorinta cu care ne deplasam spre acea normalitate in lumea unei astfel de discipline sportive.


Aricolul original il puteti gasi pe siteul oficial Riders Club:
http://www.ridersclub.ro/ro/stire-noutati-ciclism/riders-club-de-vorba-cu-razvan-juganaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu