luni, 23 martie 2015

Turul Alexandru cel Mare - Grecia

La sfarsirul saptamanii ce tocmai s-a incheiat am luat startul, impreuna cu echipa Dinamo, la o cursa de sosea de 3 etape ce s-a desfasurat in Grecia. Turul Alexandru cel Mare a fost un concurs foarte bun pentru pregatirea de primavara ce a strans la start 110 sportivi din mai multe tari.


In prima zi ne-am "ascutit" picioarele la Salonic, intr-un prolog de 5 km ce s-a derulat pe malul marii. Vântul puternic si temperatura scazuta au fost principalii adversari la aceasta proba. Chiar daca a fost relativ scurt pot spune ca a fost destul de greu datorita intensitatii cu care se alearga pe aceste probe scurte. Din cauza efortului depus simti cum ti se usuca gatul iar pieptul te doare foarte tare. In aceasta prima zi am terminat pe locul 25, cu un timp nu foarte bun dar multumitor pentru prima cursa de sosea din acest sezon.


A doua etapa a avut lungimea de 110 km cu o diferenta totala de nivel de 1750m, din care ultimii 40 au fost in urcare. A fost o etapa destul de grea pentru mine deoarece mi-am intrat foarte greu in ritmul de catarare. Nu am reusit sa stau prea mult cu plunonul fruntas datorita lipsei de antrenament pe astfel de catarari. Nu mi-am gasit pasul in care sa pedalez, am simtit ca ma sufoc destul de repede si am fost nevoit sa urc la ritmul meu ceea ce a fost o abordare buna deoarece am reusit sa prind destul de multi pana la final. Am avut nenorocul de a face pana in ultimii 5 km si, neavand masina de depanare in spate, am fost nevoit sa merg aproape pana la final mai mult pe janta. Aceast mic incident nu poate fi trecut la scuze :) , dar am tinut sa il mentionez deoarece nu mi s-a mai intamplat pana acum sa merg atat de mult pe pana intr-un concurs. Am terminat pe locul 38, un loc multumitor tinand cont ca nu m-am simtit in largul meu pe munte.


A treia etapa a fost una valurita ce a masurat 105 km cu diferenta de nivel de aproximativ 1200m. Aceasta a fost presarata cu cateva urcari de 2-3km iar la final am avut de urcat 2 dealuri de 4 si 5km. In aceasta zi m-am simtit mult mai bine decat in precedentele, am reusit sa stau pe pantele abrupte cu primul grup iar pe ultima parte am incercat si un atac. Acesta nu a fost cel mai inteligent lucru din partea mea deoarece, neavand suficient antrenament specific, m-am umflat destul de repede iar picioarele mi-au fost cuprinse de carcei. Indrazneala m-a costat destul de mult nereușind sa raman cu primul grup dupa ce am fost prins. Chiar daca m-am simtit mai bine, lipsa de curse si de antrenamente specifice am resimtit-o prin prezenta de carcei in picioare. Aceasta etapa am incheiat-o pe locul 24 iar la general am ocupat locul 30.


Sunt destul de multumit de nivelul meu de pregatire in acest moment chiar daca anul trecut am reusit sa inchei aceasta cursa pe locul 9 la general. In acest an am abordat un alt tip de antrenament care sper sa dea randamentul asteptat in timpul sezonului.
Nu vreau sa inchei inainte de a-l felicita pe Mrius Petrache pentru forma excelenta si castigarea acestui tur cat si pe colegii lui, Stancu si Dany, pentru presatia excelenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu