sâmbătă, 28 august 2010

Creasta Iezer-Papusa

Marti,24 august,impreuna cu Edi am hotarat sa facem o tura pe care amandoi ne-o doream de ceva vreme.In principiu traseul il stiam aproape integral din ture ce au inclus diferite parti din el.




Itinerariul a fost urmatorul:Cimpulung-Leresti-Barajul Rausor-Muntele Portareasa-Iezerul Mic-Iezerul Mare-Rosu-Batrana-Papusa-Saua Gradisteanu-Tefeleica-Preajba-Capitanu-Mateias-Namaiesti-Cimpulung.Traseul nu prezinta dificultati de orientare,mentinandu-se in permanenta traseul de creasta.Poate un pic mai greu de gasit drumul bun e pe urcarea de pe Portareasa unde apar cateva ramificatii in diferite puncte.Aici se pastreaza tot timpul drumul mai bun,iar daca cineva intampina dificultati in a stabili care drum e mai bun se poate ghida dupa regula ca toate ramificatiile pleaca spre stanga drumului ce ajunge la Crucea Ateneului.




Am plecat la ora 9 din Cimpulung,nefiind persoane foarte matinale.Timpul efectiv de parcurgere a traseului a fost de 10 ore cu un sfert de ora pauza la inceput pt. a cumpara ceva de mancare si o jumatate de ora pauza de plaja pe Vf. Rosu + pauze pt. poze.
Apa se gaseste din abundenta pana la iesirea in gol alpin de pe Portareasa.Dupa ce se iese la gol alpin se mai gaseste apa la aproximativ 2-3 km de la iesirea din padure(e un mic izvor imediat in stanga drumului),pe poteca ce trece pe sub Vf. Batrana de asemenea este un izvor si in Spintecatura Papusii exista ceva apa.Apoi pe masura ce se coboara e mai usor de gasit apa.
Distanta exacta a traseului nu o cunosc,insa cred ca undeva pe la 100,poate 110 km.
Vremea a fost una superba pe tot parcursul zilei,nefiind nevoie sa apelam la hainele din rucsac.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu