luni, 8 noiembrie 2010

Taiwan Road Cup 2010



In perioada 19-26 octombrie am fost invitati la prima editie a cupei Taiwan la sosea.Importanta acestui eveniment este consecutiva faptului ca a fost organizat de Giant, sponsorul nostru de la sosea. Impreuna cu echipa, Dan Maziliu de la M-Bike si Maratu Iuliana, reprezentant al Giant Romania, ne-am deplasat cu mult entuziazm pe meleagurile asiatice.



Aici am avut placerea de a-i cunoaste si de a sta alaturi de unii din cei mai cunoscuti ciclisti ai lumii dintre care amintesc pe Oscar Freire (triplu campion mondial ), echipa Rabobank manageriata de Erik Dekker, Robert Hunter, Tadej Valjavec, Amets Txurukka.



Din pacate socotelile de acasa nu s-au potrivit cu cele de la fata locului, in sensul ca un mare taifun a stricat planurile organizatorilor privind organizarea cursei. Chiar si asa acestia si-au dat toata silinta in a fi niste gazde exceptionale si in a ne face sa ne simtim cat mai bine pe toata perioada sederii in Asia. Competitia a fost anulata si deplasarea noastra s-a transformat intr-o mini excursie. Organizatorii au avut grija sa nu ne plictisim si ne-au plimbat printr-o multitudine de locuri superbe, reusind sa ne puna in contact cu o parte din cultura taiwaneza. Am vizitat muzee, piete, centre comerciale, insa cea mai puternica impresie mi-a lasat-o Taipei 101, inima orasului si un adevarat simbol al nivelului de dezvoltare la care a ajuns tehnologia in aceasta parte a lumii.


Nu au uita nici sa ne hraneasca cu mancaruri traditionale, asa ca am profitat de ocazie si am incercat cele mai ciudate preparate.


In cele din urma soarele a rasarit chiar in ultima zi iar cei de acolo au profitat si au organizat rapid un antrenament-concurs de 55 km din care 30 catarare de 10%. Dupa atatea zile fara antrenament si multa plimbare fiecare ciclist a urcat muntele in ritmul sau, mai mult admirand frumusetile de acolo decat concentrandu-se la intrecere, insa nu in fiecare zi am ocazia sa impart soseaua cu principalii animatori ai tuturor curselor de renume.




Ma bucur ca am avut ocazia sa vad o asemenea tara si sa cunosc cativa din ciclistii renumiti ai lumii.

http://www.mbike.ro/2010/10/dinamo-la-taiwan-road-cup-2010/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu