sâmbătă, 19 martie 2011

Antrenamentul de iarna

Zapada s-a topit, ghioceii au inceput sa isi arate capetele, pasarelele au inceput sa isi faca auzite trilurile din ce in ce mai tare si echipa de ciclism a Clubului Sportiv Dinamo a inceput sa isi etaleze echipamentele alb-rosii zilnic pe sosele din preajma Bucurestiului.
Insa, inainte de a face trecerea la antrenamentul specific fiecare component al lotului face un bilant al pregatirii de iarna pentru a-si fixa obiectivele asupra carora trebuie sa se axeze.
In ceea ce ma priveste pot spune ca am reusit sa ma mentin la un nivel satisfacator al formei fizice in anotimpul rece ce tocmai a trecut prin efectuarea a trei tipuri de antrenament, si anume:antrenament aerob specific, antrenament aerob alternativ si antrenament anaerob.
Antrenamentul aerob specific a constat, evident, in mers cu bicicleta.De cate ori am avut posibilitatea am iesit pe sosea la rulaje de aproximativ trei ore sau chiar mai lungi daca vremea a fost putin mai calduta.Am reusit sa fac si cateva ture interesante de mountainbike pe dealurile din preajma Cimpulungului pentru a nu uita de tot cum e sa simti ca iti plezneste inima pe o urcare abrupta sau ca iti sta atunci cand te lansezi pe o coborare cu toata viteza inainte desi esti constient ca, probabil, nu-i cea mai buna idee.Un alt obicei bun pe care l-am capatat in aceasta iarna este ca dupa aproape fiecare antrenament de forta am pedalat usor cate 20-30 de minute pe roller, pentru a pune putin sangele in circulatie si pentru a ajuta muschiul sa nu uite miscarea antrenamentului specific.

In ceea ce priveste antrenamentul aerob alternativ, acesta a constat aproape exclusiv in alergare.Am facut alergari lungi prin Bucuresti, alergari pe teren accidentat si cu ceva diferente de nivel in perioada de vacanta pe care am petrecut-o la Cimpulung si alergari pe stadion in care m-am axat pe ruperi de ritm sprintand sau urcand treptele tribunelor.Din cand in cand, pentru a evita frigul de afara si pentru a mai socializa am jucat cate 2-3 ore de fotbal in sala.

Antrenamentul anaerob a jucat si el un rol important in pregatirea mea de pe parcursul acestei ierni.Am mers, in medie, de patru ori pe saptamana la sala de forta a lotului de haltere din cadrul clubului unde am lucrat cu precadere muschii in partea de jos a corpului pentru a face fata miilor de kilometri ce au sa vina.Nu am neglijat nici trenul superior, fiind cunoscut faptul ca un upper body puternic ajuta la controlul bicicletei, mai ales la mountainbiking.Un mic inconvenient al antrenamentelor la sala este ca pe parcursul celor trei luni in care am lucrat cu greutati am castigat putin in greutate, insa sper elimin acest mic inconvenient in turele lungi care vor urma si sa raman doar cu beneficiile mersului la sala.

In concluzie nu pot spune decat ca mi-am facut temele in aceasta iarna si privesc increzator catre noul sezon.

Un comentariu:

  1. cateva ture interesante de mountainbike pe dealurile din preajma Cimpulungului pentru a nu uita de tot cum e sa simti ca iti plezneste inima pe o urcare abrupta sau ca iti sta atunci cand te lansezi pe o coborare cu toata viteza inainte desi esti constient ca, probabil, nu-i cea mai buna idee. :)) hhahaha tare

    RăspundețiȘtergere