marți, 5 aprilie 2011

Cupa Bucureşti, etapa 1

Prima cursă din sezonul 2011, denumită şi Cupa Bucureşti, s-a desfăşurat duminică pe circuitul din zona Dragonul Roşu. Cursa a fost organizată de Direcţia pentru Sport şi Tineret a municipiului Bucureşti.
Aceasta cursa este prima din sezon si a fost asteptata de multi ciclisti cu nerabdare, dornici sa isi verifice pregatire de pana in acest moment. Pentru mine, cat si pentru colegii mei, primele curse din sezon reprezinta o acomodare cu efortul, emotiile si starea de concurs. Aceste curse le folosim ca pregatire pentru cele importante care vor urma, practic antrenamente in regim de concurs.

Cursa propriu-zisa a constat intr-un circuit pe o distanţă de 25 km, o cursa de viteza presarata cu mult vant. Bineînţeles că se pleacă pe o roată, era de aşteptat, tinand cont de distanta destul de mica, ciclistii fiind nerăbdători să vadă cum merge pedala în comparaţie cu a celorlalţi. La începutul cursei au loc obişnuitele atacuri care au agitat plutonul, apoi se conturează şi evadarea care se credea definitivă, formată din juniorul Sdrăilă Ionuţ, Morcov Ştefan şi coechipierul meu, Varabiev Mihai. Dupa cateva ture, din pluton s-au desprins Frunzeanu Marian, coleg de echipa, şi Grosu Eduard care s-au alaturat evadarii destul de repede, in aceasta formatie mergand pana la sprintul final. La acest sprint s-a impus colegul meu Frunzeanu urmat de Grosu Eduard.
Eu am terminat la pluton, asa cum imi propusesem, si ma declar multumit de pregatirea mea de pana acum.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu