marți, 20 septembrie 2011

De la Duatlonul din Brasov la Maratonul din Bicaz


Weekendul ce tocmai a trecut, in doua orase diferite au avut loc doua concursuri la fel de diferite, adica Duatlon-Cetatea Brasovului si Bicaz Maraton. Fiind in zile diferite si relativ aproape, impreuna cu colegul meu Stancu George, am luat hotararea sa le alergam pe ambele chiar daca era destul de obositor.

Asa ca sambata dimineta ne-am luat inima in dinti si am plecat la ora 6.30 din Bucuresti pentru a lua startul la duatlonul din Brasov. Eram destul de nesiguri de noi deoarece in acest an nu am alergat pe jos deloc dar ne bazam pe faptul ca vom recupera in cele 2 ture de bicicleta de pe Tampa cu diferenta de nivel de 13oo m. Cursa avea doua ture de alergare de 5 si 2,5 km, iar intre ele cei aproximativ 25 km de bicicleta. Vremea a fost excelenta iar concursul s-a bucurat de peste 200 participanti la toate categoriile printre care s-au numarat si 2 invitati speciali din Spania, liderii din Cupa Mondiala a acestui tip de duatlon.

La ora 11 am luat startul, si dupa cum ne asteptam alergarea ne-a dat batai de cap, muschii nostrii nefiind obisnuiti cu acest tip de efort. Nu am pierdut foarte mult la alergare dar nici nu am putut sa recuperam pe bicicleta asa cum ne propusesem deoarece am resimtit dureri musculare imediat dupa alergare si nu am putut forta pe bicicleta. Eu am facut si o gresala destul de mare care m-a costat enorm la acest concurs: am folosit la bicicleta angrenaj in 2 foi, iar foaia mica nu era suficient de mica pt acest traseu abrupt fiind nevoit sa urc foarte mult pe langa ea deoarece nu puteam sa duc pasul. Colegul meu a reusit sa termine cursa pe locul 3 iar eu pe locul 5.

Dupa concursul de la Brasov ne-am urcat in masina si am plecat la Bicaz pt maratonul ce avea sa fie in urmatoarea zi. Duminica dimineata am intalnit dificultati cand am incercat sa ne dam jos din pat, febra musculara facandu-si aparitia in tot corpul.

Ajunsi la start am avut placerea sa vedem ca erau peste 100 de persoane, acest concurs fiind doar la prima editie . Oamenii de aici au fost foarte primitori si s-au straduit ca totul sa iasa cat mai bine chiar daca nu aveau experienta.Traseul a fost unul destul de simplu dar cu peisaje frumoase ce meritau toata atentia.

Imediat dupa start a fost o catarare de 15 km pe asfalt, dar a fost destul de greu pana ne-am incazit bine si am trecut peste febra musculara. Dupa cateva atacuri si cateva trene mai insistente am ramas 6 ciclisti si in aceasta formatie am trecut si dealul care era urmat de o coborare la fel de lunga pe drum forestier. Nici de aceasta data norocul nu a fost de partea mea si din toti din acest mini pluton eu am facut pana. A trebuit sa astept un concurent din spate sa imi imprumute o pompa deoarece rezerva cu CO2 pe care o aveam nu mi-a unflat cum trebuia, jumatate din aer pierzand-ul. Am incercat sa recuperez cat mai mult profitand de traseul care m-a avantajat pe final dar concursul nu a avut decat 42 km si nu am mai avut timp deoarece pierdusem prea mult cu pana. In cele din urma am reusit sa termin pe locul 3 la categoria mea, iar colegul meu a terminat pe locul 1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu