luni, 26 septembrie 2011

Maros Bike Marathon



Maros Bike Marathon, un concurs care nu mai are nevoie de nicio prezentare, unul din cele mai importante de la noi din tara atat pt faptul ca este inscris in calendarul international si poti obtine puncte UCI cat si pt faptul ca este, poate, cel mai bine organizat concurs de la noi din tara de la traseu, marcaj...pana la premii.

In acest an, la Gilau, locul unde se desfasoara cursa, toate pensiunile si hotelurile erau pline deoarece acest concurs a atras 422 de participanti plus cei care au venit sa ii sustina. Vremea a fost un aliat puternic atat al organizatorilor cat si al nostru fiind numai buna de pedalat. Traseul a masurat aproximativ 80 km cu o diferenta de nivel de 2700m si putin diferit fata de anii anteriori, fiind mult mai interesant pe noile portiuni de coborare.

Cursa a fost una cat se poate de frumoasa dar si foarte disputata dearece la categoria noastra au fost prezenti si cativa straini. Dupa cum ma asteptam a fost destul de greu datorita lungimii traseului si a diferentei mari de altitudine, multi clacand pe a doua parte.

Eu am prins o zi destul de buna, numai ca pe prima parte a traseului (prima urcare de aproximativ 20km) nu mi-am putut gasi ritmul si am urcat destul de prost pierzand fata de cei din frunte mai bine de 8 min. Partea buna a fost ca pe a doua parte picioarele mele au inceput sa raspunda cat se poate de bine si am inceput sa recuperez din minutele pierdute. Pana la final am recuperat peste 6 minute dar nu au fost de ajuns pt a urca pe podium, ajungand doar al 4-lea la 2,20 min fata de locul 3 ocupat de colegul meu Frunzeanu, podiumul fiind completat de celalalt coleg al meu Stancu pe locul 2 , iar castigatorul a fost ungurul Marton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu