marți, 11 octombrie 2011

Campionatul National de MTB - Maraton
Sincer sa fiu nici nu stiu exact cu ce sa incep. Sunt atatea de spus si s-au intamplat atatea incat trebuie sa imi asez bine gandurile inainte de a povesti... ce nu pot sa uit este cu siguranta frigul pe care l-am indurat. A fost atat de frig incat dupa cursa am intrat imbracat in dus si pur si simplu tremuram sub apa fierbinte...picioarele si mainile erau vinete si inghetate, iar sub apa fierbinte ma intepau incat imi dadeau lacrimile de durere. Dupa dusul fierbinte am stat langa soba pe care nu puteai pune mana de incinsa ce era si inca 1 ora am tremurat de frig. Picioarele, dupa ce mi s-au dezghetat, mi s-au umflat atat de rau incat abia le-am bagat in adidasi, mainile m-au furnicat cateva ore dupa cursa iar buzele au fost vinete pana seara tarziu... a fost crunt...probabil unul din cele mai grele concursuri care le-am alergat in ultimii 2 ani... tot respectul celor care au alergat aceasta cursa si mai ales celor care au terminat-o.

Campionatul National de Mraton s-a desfasurat, ca de obicei, la Campul Cetatii un mic sat de pe langa Sovata. Traseul a fost acelasi ca in fiecare an, un traseu monoton fara ceva spectaculos. Acesta a avut 3 ture a cate 33 km din care 16 km urcare, 16 km coborare si 1 km de plat in zona de start/sosire. Nu stiu exact diferenta de nivel, dar din cat s-a urcat cred ca a fost destul de mare iar punctul cel mai inalt al traseului a fost pe la 1300m.

Vremea nu a mai tinut cu noi ca la ultimele concursuri, termometrul aratand, in ziua cursei, aprox 2-3 grade la 1300m unde am avut parte de ninsoare in toata regula iar in zona de start/sosire maxim 6-7 grade si o ploaie marunta si rece.

La start nu au fost foarte multi participanti, aici venind doar cei legitimati si nici acestia toti. Startul a avut loc la ora 11 pt toate categoriile, iar prima parte s-a mers pluton compact toti pastrandu-si fortele pt ce avea sa urmeze.

De la jumatatea primei urcari Marian Frunzeanu a tacat decisiv reusind sa puna pana in a 3-a tura 7 minute intre el si urmaritori. In urmarirea lui au plecat Logigan, Tintea si Stancu iar la 2 min distanta de ei Rosioru, Tudy si eu, fiind urmati, nu la mare distanta, de Ciocan. Pe prima coborare Rosioru reuseste sa ii prinda pe cei din fata lui, iar eu cu Ciocan ne distantam de Tudy si Stancu si incercam sa ii prindem pe Rosioru si cei din grupul lui. Pentru mine prima tura a fost foarte grea deoarece imi era foarte frig si nu puteam sa imi gasesc ritmul. Dar cu inaintarea in cursa si cu scurgerea km, impreuna cu Ciocan, incepem sa ne gasim ritmul si usor,usor incepem sa recuperam.

In ultima tura reusim sa ii prindem pe Logigan si Tintea, iar eu reusesc sa il prind si pe Rosioru cu care am mers pana in ultimul km, loc in care ma distantez si de acesta, abordand ultima coborare in mare forta si fara frane :) deoarece se tocisera din cauza noroiului. Ajung la final si inchei pe locul 2, dupa Marian, dar mai mare mi-a fost uimirea cand cei de pe margine m-au felicitat pt cum am mers in ultima tura si mi-au spus ca am ajuns la doar 30 sec dupa el.

In ciuda conditiilor meteo extreme CUBE ELITE HPC PRO 2011( adica my bike) mi-a functionat perfect iar fara produsele ISOSTAR ( geluri, batoane si praf pt bidon) probabil nu as fi reusit sa termin cursa. Multumesc tuturor sponsorilor care m-au sustinut.

A fost o cursa foarte grea datorita conditiilor meteo si ii felicit pe toti cei care au alergat-o, mai ales ca multi dintre ei au fost nevoiti sa se opreasca deoarece pur si simplu nu isi mai simteau nicio parte a corpului.

Rezultatele :

Seniori/Elite :
loc 1 – Frunzeanu Marian – Petrolul Ploiesti - BikeXpert
loc 2 – Juganaru Razvan – Dinamo – BikeXpert.
loc 3 – Rosioru Daniel - Conpet - EmmedueSport

Under 23 :
loc 1 – Tintea Gabriel - Petrolul Ploiesti
loc 2 – Popovici Georgian – Conpet Emmedue
loc 3 – Nitu Adrian - Conpet Emmedue

Juniori mari :
loc 1 – Losonczi Cristian - C.S. Muresul
loc 2 – Sdraila Ionut – Torpedo Zarnesti
loc 3 – Terebesti Istvan - C.S. Muresul

Juniori mici :
loc 1 - Vlad Dobre – Zarnest
loc 2 – Poenaru Alexandru – Petrolul Ploiesti
loc 3 - Dragoi Sabrin – C.S. Veloclub


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu