marți, 7 octombrie 2014

De la Campionatele Nationale de Velodrom la Dracula MTB Targoviste

Vin cu aceasta postare putin mai tarziu decat ar fi trebuit...recunosc, lenea este mare pe final de sezon :)


Stiu ca suna cam aiurea si nu prea se pupa cele doua ramuri ale ciclismului dar chiar asa a fost...trei zile am alergat la Campionatele Nationale de Velodrom si a patra zi un maraton la Targoviste.
Este mult de povestit dar voi incerca sa fiu cat mai scurt pt a nu plictisi pe nimeni. Totul a inceput joi, 25 septembrie, cand s-au desfasurat pimele probe de velodrom si anume probele de echipa. Nu mai alergasem la velodrom de 2 ani si chiar eram curios daca am uitat. Am avut la dispozitie inaintea acestor campionate o singura zi in care sa ne obisnuim cu bicicletele si sa ne omogenizam. Timpul a fost foarte scurt dar avantajul nostru era ca am alergat destul de mult impreuna pe sosea si in alti ani la velodrom.


Dupa cum spuneam, joi am avut primele probe...urmarire echipe si viteza echipe. La urmarire echipe, pt cei care nu sunt familiarizati cu velodromul, se alearga 4Km contratimp in echipa de 4 persoane. Prima data fiecare echipa alearga aceasta proba pt un timp cat mai bun, iar in a doua runda se califica primii 4 timpi. Am luat startul cu Zozo, Norby si Gache si am reusit sa ne calificam in finala cu primul timp. In finala ne-am duelat cu Petrolul Ploiesti, duel din care a iesit invingatoare echipa noastra. Astfel ne-am trecut in cont primul titlu la echipe.


In a doua parte a zilei am alergat viteza echipe, unde din nou ne-am calificam in finala cu primul timp. Aceast proba se alearga in 3 persoane, toti i-au startul in acelasi timp si fiecare duce cate un tur. Ca si la Urmarire Echipe am intrat in finala cu Perolul Ploiesti pe care am reusit sa ii invingem pt a doua oara punand mana pe cel de-al doilea titlu.


Vineri, a doua zi, ne-am prezentat la velodrom unde am asteptat cateva ore, dar datorita ploii nu am putut lua startul iar probele s-au amanat pt sambata. Daca velodromul este ud nu se poate merge pe el deoarce aluneca foarte tare.
Sambata, ultima zi a intrecerilor, s-a dovedit a fi cea mai grea deoarece erau comasate doua zile intr-una singura. In prima parte a zilei am alergat probele de vineri iar in a doua parte semifondul.


Probele din prima parte a zilei la care eu am luat startul au fost 200m lansat si 1000m cu start de pe loc. La 200m lansat nu am reusit sa ma calific in finala, dar aceasta a fost castigata de colegul nostru Norby. La 1000m cu start de pe loc am reusit sa termin pe locul trei, primul loc fiind ocupat de colegul meu Zozo. Tot in prima parte s-a mai desafurat proba de urmarire individuala, la care eu nu am luat startul deoarece nu este o proba care ma reprezinta, dar care a fost castigata tot de Zozo.


La finalul acestor campionate s-au desfasurat semifondurile pt ficare categorie. Aceasta proba este cea mai lunga de la velodrom si se desfasoara prin parcurgerea a 60-70 de tururi cu sprint la fiecare 5. La fiecare sprint se dau 5, 3, 2, 1 puncte. Daca prinzi cu un tur primesti 20 puncte. Cine aduna cele mai multe puncte castiga. Aceasta proba este preferata mea asa ca am atacat din start si, cu ajutorul colegilor care conrolau plutonul, am reusit sa castig si sa imi adjudec titlul de Camp. Nat. la semifond.


Si, dupa 12 ore petrecute pe velodrom, s-au incheiat si campionatele din acest an. Ma bucur ca am putut sa i-au startul la acest concurs si ca ,dupa atata timp, nu am uitat sa ma dau pe velodrom.


Am fugit repede acasa si mi-am facut bagajul pt urmatoarea zi deoarece urma sa iau startul la Dracula MTB Targoviste. Acest concurs s-a desfasurat pe dealurile din jurul Orasului Targoviste si a masurat 35 km cu o diferenta de nivel de aproximativ 1000m. Fiind la prima editie acest maraton nu a strans un numar mare de participanti, dar am avut placerea de a lua startul alaturi de cateva nume cunoscute ale Mtb-ului de pe la noi...cu alte cuvinte putini da' buni :))


Chiar daca eram putin obosit dupa velodrom, picioarele mele au raspuns bine, mult mai bine decat ma asteptam. Am mers destul de tare, reusind sa fac o cursa de frunte pana spre final unde, cateva crampe m-au cam scos din ritm. Pe ultima catarare a traseului am dat putina distanta fata de ceilalti trei rideri cu care ma aflam in frunte, distanta ce nu am putut sa o recuperez pana la final.


Am terminat pe locul al patrulea la doar 40 de secunde de invingator. Mi-a placut mult traseul si am incercat sa ma bucur cat mai mult de aceasta tura.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu