joi, 18 septembrie 2014

Bikexpert Alpine Challenge


Weekendul trecut am luat startul la unul din cele mai frumoase concursuri, dar si unul din cele mai grele...Bikexpert Alpine Challenge. A fost un concurs de organizarea caruia s-a ocupat bunul meu prieten Catalin Sprinceana, si a facut-o la cele mai inalte standarde.


Acest concurs s-a desfasurat in Pucioasa, la 20 km de Targoviste, si a avut startul si sosirea in parcul din centrul orasului. La start s-au aliniat aproximativ 250 participanti, amatori si profesionosti din toate colturile tarii.
Traseul a avut doua variante: una scurta de 42km cu diferenta de nivel de aproximativ 900 m si una lunga de 72 km cu diferenta de nivel de aproximariv 2300 m.


Ca de obicei m-am inscris la tura lunga, o tura foarte grea, dar care merita abordata chiar daca nu esti in concurs datorita peisajelor pe care le intalnesti.
Stiind de la ultimele concursuri, la care am luat startul, ca benzina din acest sezon s-a cam terminat am decis sa aplic o alta tactica de cursa. In ultima perioada ,la concursuri, ma chinuiam maxim pt a incerca sa stau cat mai mult cu cei din fata si ajungeam foarte obosit la final.


Aici, am incercat sa merg doar dupa puls, mai exact sa nu depasesc 180 b/m pt a economisi cat mai multa energie. Cunosteam cat de cat traseul si stiam ca prima parte e destul de grea, cu diferenta de nivel mare si cu cateva pante destul de abrupte. De asemenea stiam ca a doua parte are o coborare destul de lunga pe creasta cu portiuni tehnice. Dupa cum am spus, am incercat sa economisesc cat mai multa energie pe prima parte pt a putea sa fortez pe coborare si pe a doua parte, deoarece aveam cativa adversari ce nu aveau o tehnica de coborare foarte buna.


S-a dovedit a fi o strategie buna deoarece in a doua parte a traseului am intrat destul de odihnit si am reusit sa recuperez foarte mult urcand pana pe locul 5.
Pe ultima coborare, cu 2 km inainte de final, am facut pana si nu mai aveam pompa pt a schimba camera deoarece o imprumutasem lui Marian care avusese aceiasi problema cu ceva timp inainte. Am mers pe pana pana la final, norocul meu a fost ca era doar asfalt si usoara coborate.


Am reusit sa prind podiumul extins, clasandu-ma pe locul 5, un loc la care nu m-as fi gandit la start punand in balanta forma mea din acest final de sezon si adversarii aflati in concurs.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu