luni, 10 noiembrie 2014

Campionatul National de Ciclocross...nu conteaza ca esti mic daca te pricepi un pic :)Dupa cum unii ati vazut, altii ati auzit sau chiar ati participat, sambata 8.11.2014, in parcul Tineretului s-au desfasurat Campionatele Nationale de Ciclocross.


Vreau sa ma fac inteles inca de la inceput si tin sa precizez ca "nu stiu" exact care federatie, care parte, care Presedinte a pus la cale asta... si sa fiu sincer nici nu imi pasa. Am spus "nu stiu" deoarece nu conteaza cine organizeaza concursuri atat timp cat acestea aduc un plus de valoare ciclismului romanesc. Eu doar am vrut sa particip la o concurs de ciclocross organizat in Parcul Tineretului. Asa cum am participat la Moon Time Bike, la fel am fost prezent si aici pt simplul fapt ca imi place acest parc si pt ca imi era dor de o cursa de ciclocross.


Sa fiu sincer nu eram sigur ca vreau sa alerg la acest concurs deoarece dupa Moon Time Bike am pus bicicleta in cui pt acest sezon. Nu am pus-o la propriu, dar am facut o saptamana de pauza dupa care am inceput sa mai ies la cate un antrenament de intensitate redusa.
Ce m-a facut sa vreau sa il alerg a fost traseul deoarece mi s-a parut foarte interesant pt un ciclocross. L-am vazut vineri pe mtb si mi-a placut mult. Am trecut pe la Tata Iorgos :) sa imi iau bikeul de ciclocross (era la pastrare in beci), Radu mi-a adus o pereche de roti, am luat pedalele de pe mtb si a fost gata pt distractie.


Cursa in sine a fost una destul de scurta, desfasurata pe un traseu de 2,6 km pe care l-am parcurs de 7 ori. A fost cel mai interesant traseu pe care am alergat la ciclocross de cand practic ciclismul. Am intalnit pe el scari, asfalt, iarba, pavele, nisip, noroi, viraje stranse, coborari, urcari abrupte, tot... meniu complet.


Nu mi-a trecut prin cap niciun moment ca as avea sansa sa castig. Stiam ca nu mai eram antrenat, chiar vorbeam cu colegii ca am venit sa ma dau de distractie. Inca din prima tura i-am simtit pe adversarii mei mai bine pregatiti fizic, dar i-am simtit ca sunt mai slab pregatiti tehnic decat mine. Cu alte cuvinte pe portiunile "de fuga" ma cam alergau dar pe portiunile umede sau tehnice ii simteam ca franeaza prea mult si pierd enorm din viteza.


Imediat mi-am dat seama ca singura mea sansa este sa fortez pe portiunile tehnice. Zis si facut...m-am pus in fata, mi-am luat un ritm sustinut si am inceput sa fortez pe portiunile tehnice. Din fericire pt mine aceasta a fost cartea castigatoare. Am fortat pe acest portiuni, am luat ceva avans si am reusit sa il pastrez pana la final. Asa am reusit sa mai pun mana pe un titlu la care nu as fi sperat.


Probabil ca altul ar fi fost deznodamantul daca la start s-ar fi aliniat Grosu, Petrache, Logigan, Stancu, etc.. rideri ce stapanesc tehnica ciclocross-ului cel putin la fel de bine ca mine. Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu a fost usor, a fost un concurs greu, doar ca sunt sigur ca era si mai greu daca erau la start si cei mentionati mai sus. Dar asta a fost...de data aceasta planetele s-au aliniat in favoarea mea :)Ma bucur mult ca am reusit sa inchei sezonul 2014 in acest fel si vreau sa le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine si m-au sustinut la greu si la bine!Multumesc sponsorilor: Giant, Isostar, Telekom, Mega Proteine, Suunto, Daimon!
Multumesc si celor care m-au sprijinit atunci cand am avut nevoie chiar daca nu mi-au fost sponsori: Oringo.ro, MPG, Vreauportbagaj.ro, Elixil.ro !Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu