marți, 7 aprilie 2015

Garboavele XC


Primul concurs de XC in adevaratul sens al cuvantului la care am alergat in acest sezon s-a desfasurat weekendul trecut in apropiere de Galati in localitatea Garboavele, o zona frumoasa unde am pasit pentru a doua ora... dar de data aceasta cu soare :).
Fata de editia din 2011, am avut parte de o vreme excelenta si un traseu uscat. Norocul a fost atat de partea noastra cat si de partea organizatorilor deoarece, daca ar fi plouat, cateva zone ar fi fost cu siguranta impracticabile. Chiar daca soarele ne-a zambit aproape pe tot parcursul zilei, vantul nu a fost atat de prietenos si ne-a dat batai de cap sufland cu putere si chinuindu-ne prin zonele deschise.


La start s-au aliniat aproximativ 200 de sportivi profesionisti si amatori dornici sa-si etaleze fortele acumulate in timpul iernii.Traseul a avut foarte interezant, avand atat zone plate de fuga cat si single track-uri inguste si foarte tehnice. Au fost doua tipuri de traseu, unul de 35km pentru amatori si unul de 45 pentru avansati, cel din urma avand o diferenta de nivel de aproximativ 950m (sau cel putin asa spunea Suunto-ul Ambit-ul 2 ce mi-a tinut de urat pe traseu :)


Chiar daca am fost la al treilea concurs din acest sezon, eram curios in ce forma ma aflu in aceasta perioada. Startul a fost unul clasic, adica s-a plecat pe "o roata" , iar baieti veseli "au apasat-o" inca de la inceput. Dupa prima urcare mai accentuata s-au format cateva grupulete si imediat dupa, Petrache a plecat intr-o evadare solitara pe un vant puternic intr-o zona deschisa. In grupul ce il urma eram 6 rideri. De aici a plecat Stancu in incercarea de a-si ajunge colegul si a merge impreuna. Ma simteam bine si nu am stat mult pe ganduri...i-am urmat si eu. I-am prins si am mers impreuna pe un teren valurit dar care era deschis si te batea vantul din toate partile.


Am incercat sa raman cu ei dar mi-a fost imposibil, pulsul meu stand in supra-maximal o perioada lunga de timp. Am redus ritmul pret de cateva minute, am bagat un gel Isostar si am incercat sa imi revin pana am fost prins de grupul urmaritor. Am procedat asa deoarece ar fi fost mult mai rau sa ma chinui de unul singur intre grupuri. Am continuat impreuna cu grupul doi pana la pe sectiunea de single track unde, "din cauza vitezei", am ratat un viraj la dreapta si am pierdut contactul cu ei. Am recuperat destul de repede, dar intre timp primii doi rideri din fruntea grupului s-au detasat si nu am mai reusit sa ii prind pana la final.


M-am simtit binisor, dar destul de obosit pentu aceasta perioada. Ma asteptam sa imi mearga mai bine picioarele dar se pare ca odihna cantareste greu in astfel de situatii. Sezonul este abia la inceput si sper sa remediez aceste probleme pana la urmatoarele evenimente. Am incheiat concursul pe locul cinci la general si locul doi la categoria de varsta.


Multumesc sponsorilor Giant, Isostar, Telekom, Mega Proteine, Suunto si Daimon pentru sustinere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu