joi, 7 mai 2015

Tassos Cup...sau 1 Mai muncitoresc :)



1 mai a reprezentat pentru mine un prilej de a sarbatori in stilul caracteristic...adica printr-un concurs :) Nu aveam in program sa merg la acest concurs, dar daca tot s-a legat cu aceste zile de vacanta am zis sa imbin utilul cu placutul. Ne-am hotarat pe loc si impreuna cu sotia si doi prieteni am apelat la Ambulanta de Biciclete sa ne trasporte la locul faptei.


Nu mai participasem niciodata la Tassos Cup asa ca am fost curios cum este deoarece era laudat in fiecare an de cei ce au luat startul.
In afara drumului dus-intors care este incet si foarte plictisitor, restul lucrurilor aratau super bine, de la locatie, temperatura, preturi, trasee pana la prietenii din ciclism prezenti acolo.


M-am bucurat sa gasesc pe insula peste 100 de romani pasionati de sportul cu pedale pusi pe distractie si dornici "sa se dea" pe aceste meleaguri. Ne-am bucurat de relaxare in compania acestor oameni minunati...pacat ca a durat doar cateva zile, as fi putut sa ma obisnuiesc :)
Concursul in sine a a avut doua etape, una de sosea si una de mtb, una mai frumoasa ca cealalta. Hai sa vb despre fiecare in parte:


Sambata am luat startul in proba de sosea alaturi de farte multi participanti de toate varstele. Aceasta etapa a fost una putin ciudata deoarece a masurat 90 km dar din care doar ultimii 35 au reprezentat concurs in adevaratul sens al cuvantului. Prima parte s-a desfasurat la o viteza mica, un fel de plimbare pentru toata lumea, iar in a doua parte s-a dat startul propriu-zis din mers.


Cei 35 de km ramasi au fost pe o suprafata valurita si s-au parcurs in mare viteza. Inca din primii km am incercat o evadare impreuna cu Marius Petrache, ceea ce am si reusit sa facem. Ne-am distantat rapid, insa dupa cativa km mi-am dat seama ca lucrurile nu stateau chiar bine pt mine. Picioarele nu raspundeau la comenzi iar pulsul nu cobora sub 185b/m... asa arata Suunto-ul de pe ghidon :) Am incercat sa colaborez cu Marius, dar nu puteam, ma simtaeam super rau. Probabil statul in masina inainte cu o zi nu a fost un plus :)


In orice caz Marius era foarte puternic si dornic de victotie. Dupa 10-15km, pe o urcare mai accentuata, l-am rugat pe Marius sa duca o pedala mai usor, deoarece nu puteam sa fac fata, dar nici acest lucru nu m-a ajutat. Nu reuseam sa comunic in niciun fel cu picioarele, ma simpeam super greu. I-am spus lui Marius sa se duca singur deoarece mai mult il incurcam. Am lasat pedalele, am "bagat" un gel si putina solutie rehidratanta Isostar si am asteptat plutonul care tragea sa ne ajunga.


Marius a reusit sa mearga ca o racheta si sa castige aceasata proba de unul singur, iar grupul de aproximativ 10 persoane, ce il urmam, a sosit compact la sprint. Acest sprint am reusit sa il castig si prin urmare sa termin pe locul secund.


Duminica s-a dat startul probei de mtb, proba asteptata cu interes si curiozitate de multe persoane. Din punctul meu de vedere a fost un traseu fantastic, super frumos cu multe privelisti extraordinare. Am plecat dintr-o pozitie destul de slaba dar am reusit sa recuperez repede distanta fata de plutonul fruntas. Dupa prima catarare am ramas trei persoane, eu Marius si un bulgar.


Pe a doua catarare Marius a inasprit ritmul si a reusit sa il desprinda pe bulgar, de aici si pana in varf mergand doar noi doi. Din nefericire, pe prima parte a coborari, Marius a facut pana si nu a mai putut continua. De aici si pana le final mai erau aproximativ 25km, distanta ce am parcurs-o singur. Sincer sa fiu a fost putin ciudat sa merg singur prin aceste locuri...ma asteptam sa vina Marius din spate, dar la final am aflat ca pana lui a fost mai complicata si a fost nevoit sa abandoneze.


A fost o zi mult mai buna pentru mine deoarece ma simteam bine iar picioarele m-au asculatat colaborand de minune :).
Am reusit sa castig aceasta a doua etapa si impreuna cu rezultatul de la prima etapa am urcat pe prima treapta a podiumului si in clasamentul general.


A fost un concurs frumos, legat excelent cu mini-vacanta de 1 mai, la care voi mai concura si in viitor.
Multumesc sponsorilor pentru sustinere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu