miercuri, 19 august 2015

De la VLC la Dracula Bike Fest

Sfarsitul de saptamana ce tocmai a trecut m-a prins hai-hui pe bike pe la concursurile din tara ca in vremurile bune. Am zis "sfarsitul de saptamana care tocmai a trecut" deoarece abia acum m-am trezit dupa cateva zile in care am umblat de colo-colo :)


Sambata am pedalat la VLC Mountainbiking, un concurs desfasurat in nordul Judetului Valcea, in satul Ciunget, nu departe de statiunea Voineasa. Trseul acestui concurs a fost unul cu adevarat epic deoarece a traversat cateva culmi cu privelisti ce nu pot fi descrise in cuvinte. Acesta a fost destul de greu deoarece a avut o distanta de 71 km cu o diferenta de nivel de apoximativ 2000m.


Mai exact, dupa cativa km de plat, a urmat o urcare de aproape 35km, 10km pe creasta si cireasa de pe tort, o cocorare destul de abrupta in prima parte a ei. Peisajul a fost atat de frumos pe creasta incat am ratat intrarea pe o coborare...am ratat-o cu vreo 7-8km :) Din fericire pt mine si Adi, prima parte a coborarii a fost foarte tehnica si am reusit sa recuperam timpul pierdut. Am mers impreuna pana la final unde l-am pacalit la sprint :)


In timp ce asteptam premierea la VLC, un prieten din Campulung mi-a amintit ca in acelasi weekend va avea loc a sasea editie a Dracula Bike Fest desfasurata la Vidraru. Am schimbat rapid planurile si duminica m-am prezentat la startul acestui concurs. Traseul a fost unul nu foarte lung, de aproximativ 20km, dar destul de solicitant deoarece s-a plecat direct in catarare.


Nu pot spune ca acest tip de start este pe placul meu, dar a trebuit sa ma adaptez. Dupa ceva chin in incercarea de a-mi intra in ritm am reusit sa ma adaptez, am recuperat timpul pierdut pe prima parte si am terminat in final pe locul 1 la categoria de varsta si locul 2 la general.


Cu parere de rau imi dau seama ca lipsa de odihna din ultima perioada se simte tot mai mult in picioarece mele. Mai sunt multe curse pana la finalul sezonului asa ca voi incerca sa ma refac mai bine dupa antrenamente si concursuri.


Multumesc sponsorilor pentru sustinere in orice conditii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu