luni, 24 august 2015

Ba la sprint, ba la catarare...de la Speed Night Race la Geiger


Un weekend plin si de aceasta data pentru picioarele mele batrane si obosite :) Sa fiu sincer am simtit ca cer cam mult de la ele intr-un interval atat de scurt...sambata seara Speed Night Race si duminica dimineata Geiger :P


Sambata seara am fost onorat sa iau startul la Speed Night Race alaturi de cateva nume grele ale ciclismului de sosea. Aceasta cursa a fost una speciala, diferita de cursele de sosea cu care suntem obisnuiti, o cursa bazata pe viteza si prezenta de spirit. A functionat dupa un regulament cat se poate de simplu, adica se parcurgeau primele 3 tururi asa-zise neutre, desi se putea ataca (ceea ce s-a si intamplat), din turul 4 incepand eliminarea. In fiecare tur, de dupa cele neutre, ultimul care trece linia de sosire era eliminat, cursa continuand tot asa pana cand ramaneau doar 2.


Traseul a avut lungime de 900m cu doua intoarceri in loc, pe care l-am parcurs de mai multe ori. In afara de faptul ca startul s-a dat la ora 21.00 cand intunericul pusese stapanire pe traseu (noroc cu stalpii de iluminat :) traseul a fost inmuiat bine de o ploiae scurta care l-a facut destul de alunecos.


Am avut placerea ca la start sa apara de nicaieri pe langa Nechita, Plesa, Norby, etc si Alex Ciocan, un om pt care sprintul era specialitatea casei :) Si asa aliniati la start a inceput dansul :)


A fost o cursa foarte intensa cu foarte multe sprinturi, in afara de cel de sosire, atacuri peste atacuri si sosiri la mustata. Dupa multe lupte am reusit sa ajung in finala alaturi de Nechita, doar ca aici, "sobolanul" asta mic :), a speculat o neatentie de-a mea in ultimul viraj a plecat si dus a fost caci odata scapata roata lui nu mai ai nicio sansa sa il prinzi. Am incheiat pe locul doi, dar am ramas cu o frumoasa experienta si cu un concurs extraordinar alergat.


Dupa 3 ore de somn ne-am urcat in masina si am plecat la Sibiu sa luam startul la Geiger, unul din cele mai grele concursuri din tara. Stiam ca o sa fie greu dar am vrut sa nu ratam un traseu foarte frumos.


Initial am vrut sa iau startul la trura lunga (93km cu peste 3000m dif de nivel), dar dupa mai multe discutii, in care unii oameni, pe care ii respecti mult, iti spun ca nu ai ce cauta la Elite ca nu ai legitimatie unde trebuie, am luat hotararea sa ma bucur doar de traseu si sa nu ma amestec in lupta pt podium a celor de la categoria de varsta. Nu ar fi fost corect din partea mea atata timp cat exista o categorie unde ar fi trebuit sa fiu. Aceste lucruri conteaza mai putin si cred cu tarie ca lucrurile se vor indrepta in viitorul apropiat...trebuie doar sa vrem si sa lasam orgoliile pt binele ciclismului romanesc.
Nu pot sa spun decat ca Geigerul ramane de departe unul din cele mai grele si frumoase concursuri din tara. Astfel de concursuri, alaturi de cele de plat si deal trebuie sa continue sa se dezvolte pt a putea duce ciclismul acolo unde ii este locul.


Eu m-am bucurat din plin de traseu si de oamenii minunati atat din organizare cat si dintre concurenti cu care mi-am petrecut o zi frumoasa. Am resimtit oboseala de cu o zi inainte dar am tinut neaparat sa ma bucur de tura scurta 51km cu diferenta de nivel de 1200m.

Multumesc sponsorilor pentru sustinere in orice conditii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu