marți, 17 mai 2016

Maratonul Vinului 2016


Maratonul Vinului, concursul organizat de colegii din echipa si prietenii de la Bikexpert, a ajuns la a sasea editie, si cred ca la a patra sau a cincea pentru mine. Este un concurs la care iau starul de fiecare data cu mare placere mai ales pentru faptul ca acest traseu ma avantajeaza. Este in zona de deal, are urcari scurte si abrupte si coborari de viteza cu viraje tehnice unde trebuie sa iti pui in actiune cunostintele de la sosea. Recunosc ca mi-ar placea si cateva zone de coborare foarte tehnice, dar pentru acestea trebuie sa urc putin mai la munte :)


Probabil in fiecare an orice articol incepea cu replici de genul "a fost extrem de cald". Se pare ca decizia de a muta aceasta cursa in primavara a fost una destul de inspirata, temperatura fiind una ideala pentru desfasurarea competitiei...nu mai mult de 24grade. In timp ce erai in efort simteai din plin acea briza care, daca ai fi fost in vara, te-ar fi sufocat. Aceasta senzatie este amplificata de faptul ca tot concursul se desfasoara sub cerul liber fara sa ai parte de umbra vreunui copac. Poti sa inlaturi aceasta senzatie daca la fiecare punct de alimentare iti torni apa pe picioare si pe ceafa...iti racesti radiatorul dupa cum spunem noi :)


Despre traseu...au existat patru trasee, unul cu o tură de 4 km dedicat copiilor si altele trei fiecare de 18km, 36km si 54km. Traseul acestui concurs a fost de tip XCO, acest lucru însemnand că cei prezenți au trebuit sa parcurga traseul de 18km o data, de două sau trei ori, in functie de categoria aleasa.


Acesta a fost uscat, singurele parti "umede" fiind cele doua balti puse special de organizatori pentru poze :) . Diferența de nivel la tura de 54km a fost de 1.200m, aceasta fiind insumata din cei 400 de metri ai fiecarei ture. Despre dificultate nu putem discuta prea mult deoarece acesta este un traseu destul de usor ce poate fi parcurs cu usurinta de o bicicleta de ciclocross...pentru cei experimentati si cu o cursiera :P


Din punctul meu de vedere a fost un concurs reusit, greu, daca te alergau bine baietii :) dar si foarte frumos din punct de vedere al locatiei. In ceea ce ma priveste pot sa spun ca m-am simtit excelent. A fost a doua zi in care am simtit forta in picioare dupa aproape doua saptamani. Raceala a trecut aproape in totalitate iar motoarele au putut fi turate :) Am vrut sa profit la maxim de aceasta forma deoarece urmatoarele trei weekenduri nu voi putea sa particip la niciun concurs fiind prins cu organizari.


Inca de la inceput s-a pornit in mare viteza, cataratorii vrand sa isi puna in valoare abilitatea principala. Spre finalul primei urcari, colegul meu Stancu a atacat puternic reusind sa scuture bine plutonul. Imediat dupa aceasta actiune a urmat coborarea unde am fortat eu deoarece cunosteam bine acele zone. Dupa cele doua atacuri am ramas in doi, la scurt timp alaturandu-ni-se Comisan si Barta colegii ce erau primii la alte categorii de varsta. Am mers impreuna pana in a treia tura unde cei doi, avand un avans bun fata de urmaritorii lor, au coborat putin ritmul si s-au oprit sa umple bidoanele cu apa.


Eu si Stancu ne-am continuat cursa in acelasi ritm pana la sosire. Ma pregateam pentru un final destul de strans la sprint, dar colegul meu, nu a accelerat lasandu-ma cu poarta goala ca la fotbal...probabil s-a uitat la mine m-a vazut mai batran si a zis "sa respectam varsta" :P . Oricum nu ar fi contat care din noi castiga atata timp cat echipa era invingatoare.


Ceilalti colegi au sosit la scurt timp si au reusit sa invinga fiecare la categoria sa. De asemenea am fost fericiti sa asistam la prima victorie a Karinei din acest sezon. Am avut multe clasari fruntase si in cursele copiilor ceea ce nebucura si ne face sa credem ca viitorul suna bine. Toata echipa s-a comportat bine si ii felicit pentru aceasta atitudine.



Multumesc sponsorilor si partenerilor pentru sustinere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu