miercuri, 11 mai 2016

Prima Evadare 2016


Prima Evadare...probabil una din cele mai asteptate curse de la noi din tara. Poate cea mai asteptata nu neaparat datorita vreunui traseu artistic sau vreunui peisaj nemaiintalnit, ci, din punctul meu de vedre, al atmosferei de la start, de pe traseu si mai ales de la finish. Este o atmosfera greu de descris care te face sa cauti in adancul tau ultima farama de energie.


Nu vreau sa intru in contradictii cu cineva vis-a-vis de organizare, traseu sau altele, dar din punctul meu de vedere a fost ok(repet, este strict parerea mea). Am spus asta deoarece am auzit ca au existat, in randul amatorilor, cateva probleme si de aceea nu vreau sa vorbesc in numele altora...la mine a fost ok, dar imi pare rau pentru cei care nu au putut sa se bucure de acest eveniment dedicat sportului cu pedale.


Acest concurs, aflat la a opta editie a impresionat pe unii si a speriat pe altii cu traseul in care parea ca s-au revarsat marile. Cel mai mare maraton de ciclism din S-E Europei a avut la start peste 1500 de curajosi din cei peste 2500 inscrisi de toate categoriile. Acestia s-au avantat pe traseul de 55 de kilometri prin campurile si padurile din apropierea Bucurestiului peste care a plouat timp de o saptamana. A fost un traseu foarte greu, pe care, daca nu iti alegeai corect echipamentul aveai de suferit foarte mult.


Din perspectiva noastra, a celor de la elite, cursa a fost destul grea datorita solului foarte alunecos si lipicios dar si animata datorita prezentei sportivilor puternici atat din tara cat si din strainatate.


Echipa noastra s-a comportat foarte bine, strategia a functionat excelent, iar sportivii si-au dorit mult aceasta victorie si au muncit din greu pentru a o obtine. Au colaborat foarte bine de la inceput pana la final si au reusit sa se impuna. Spun ca au colaborat deoarece acest gen de concurs se poate castiga si datorita fortei echipei. Din punctul de vedere al antrenorului nu poti fi decat foarte multumit de felul in care s-au mobilizat si au colaborat pentru acest rezulat.


Lupta de anul acesta la categoria Elite a fost castigata de Ede Molnar, Alexandru Stancu sosind pe locul 2, iar Attila Madaras pe 4. De asemenea Attila Malnasi s-a impus la categoria <19 ani, venind la scurt timp dupa colegii sai, iar Barta Levente a sosit pe locul 2 la aceiasi categorie.

Din punct de vedere, al sportivului ce a participat, sunt multumit de prestatia mea, chiar daca nu am reusit decat un loc 7. A fost un loc la care nici macar nu visam inaintea startului deoarece o raceala puternica mi-a stricat planurile in ultima saptamana. Am incercat de la inceput sa raman cu primul grup cat mai mult dar mi-a fost imposibil sa sustin acel efort. Pulsul a refuzat sa lucreze la "turatii" mari iar picioarele pur si simplu nu aveau forta sa impinga in pedale. Am fost nevoit sa reduc motorele si sa merg la un ritm scazut pana la final.


Am incercat in repetate randuri sa il pacalesc cu geluri Isostar si cu produse pe baza de cofeina dar de fiecare data a refuzat sa se activeze(din experienta stiam ca asa va fi dar eu am incercat :) Acest concurs era setat ca obiectiv pe plan personal si m-am pregatit cat am putut de mult pt el, dar, din pacate, saptamana dinaintea concursului nu a fost cea mai buna pentru mine. In fond si la urma urmei trebuie sa invatam sa pierdem ca sa ne bucuram de victorie. Ramane sa fiu mai atent anul urmator :)


Din punct de vedere mecanic, CUBE-ul meu a mers impecabil, iar cauciucurile Maxxis Beaver si-au facut treaba cu brio tinandu-ma tot timpul pe trasa ideala fara sa se incarce cu noroi.


Felicitari tuturor celor ce au luat startul la aceasta cursa, dar mai ales felicitari celor care au reusit sa o si termine!
Multumesc sponsorilor si tuturor celor ce m-au sustinut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu