marți, 28 septembrie 2010

Maros Bike Maraton 2010


Maros Bike Maraton este primul maraton organizat in Romania care este inclus in calendarul UCI, contand ca si clasa 3 de competitie. Acest fapt presupune acordarea de puncte UCI in clasamentul mondial primilor 5 sportivi licentiati, Barbati si Femei si premii in bani conform UCI.
De asemenea, este primul maraton din circuitul Romanian Gran Prix, unde primii 25 de concurenti de la fiecare categorie inscrisa la distanta de 80 km puncteaza in clasamentul national, acordandu-se tricou de lider fiecarei categorii.
Traseul de concurs parcurge o buna parte din muntii situati in imediata apropiere a lacului Gilau (Gilau – Muntele Rece – Balta – Racatau – Creasta Muntelui Ijar – Pape – Tarnita – Gilau), insumand un total de 80 de km cu 2660 de metri diferenta pozitiva de nivel
Stiind de la editiile anterioare cam despre ce este vorba, sambata dimineata ne-am imbarcat in masina cu destinatia Cluj.


Cursa a fost una relativ rapida, eu reusind sa termin dupa 4 ore si 22 de minute.M-am clasat pe locul 3, in spatele lui Blazso Marton si al lui Logigan Lucian.Locurile 4 si 5 au fost ocupate de Ciocan Alex si Marian Frunzeanu.
Nu am fost in cea mai buna forma fizica posibila si am fost nevoit sa merg cu o bicicleta cu vreo doua marimi mai mare decat cea cu care sunt obisnuit, insa, in conditiile date, ma pot declara (asa, mai cu jumatate de gura) multumit de prestatia mea.


Pentru echipa Dinamo urmeaza maratonul de la Ploiesti.

http://www.youtube.com/watch?v=w6WwSW8wQ4Y
http://marathon.marosbike.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu