miercuri, 25 mai 2011

Turul Dobrogei






Vin cu detalii de la ultimul concurs cu putina intarziere, dar ma consoleaza gandul ca le trimit de la o alta cursa unde ma aflu acum, mai exact in Turul Traciei, Turcia. Am fost mai mult pe drumuri in ultima vreme, asa ca, cu prima ocazie care am avut-o, am pus mana pe laptop si m-am apucat sa scriu pt a va tine la curent cu cele intamplate la ultima cursa... Mai exact saptamana trecuta, la Constanta, a avut loc binecunoscutul concurs Turul Dobrogei, un concurs de pregatire si totodata de verificare pentru Turul Romaniei. Acesta a adunat la start aproximativ 80 de ciclisti, juniori si seniori, de la mai multe echipe si de mai multe nationalitati. Am avut noroc, si de data aceasta vremea a tinut cu noi, ba mai mult de atat soarele ne-a prajit putin tragandu-ne primele linii de bronz de la echipament pe maini si picioare (iar vor rade toti ca ne-am bronzat ca tractoristii :)). Cursa a fost aceiasi ca si in anii trecuti, adica un prolog de 5 km si 4 etape intre 80 si 130 km, doar ultima etapa tinandu-se pe alt traseu decat cel cu care eram obisnuit si cu 20 km mai lunga.

Concursul s-a derulat, in mare, in felul urmator: la prolog am reusit sa ma clasez pe locul 6 la doar 17 sec de locul 1 si 7 sec de podium, un rezultat multumitor tinand cont ca am facut rost de o bicicleta de contratimp cu 2 min inainte de start. Am avut noroc ca cel care mi-a imprumutat-o avea aceiasi inaltime ca mine :). Colegul meu Alex Ciocan a reusit un rezultat si mai bun clasandu-se pe a 2-a pozitie la doar jumatate de secunda de primul loc. Dupa acest prolog, pentru noi, era clara strategia care trebuia urmata... sa il ajutam pe Alex sa treaca pe primul loc la general, adica sa il lansam la sosire pt a castiga si a lua bonificatiile in secunde ce se dau la primele 3 locuri.

In prima etapa am adoptat aceasta strategie dar nu am reusit sa il lansam cum trebuia pe Alex si acesta nu a obtinut decat locul 3, loc care nu l-a ajutat sa preia conducerea la general.
In a 2-a etapa s-a format o caratura (grup de ciclisti care pleaca din pluton) din care faceam parte eu, Alex si cate 3 ciclisti de la echipele Tusnad si Mazicon. In aceasta etapa am terminat pe locul 3,dupa ce am plecat pe final din caratura initiala cu alti 2 ciclisti care erau in spatele meu in clasamentul general, si am reusit sa iau tricoul galben (pt primul loc in general) dar arbitrii mi-au dat o penalizare de 2 min ptr mers in caravana, lucru care era permis in mod normal in orice cursa.

In a treia etapa, s-a format din nou o caratura de 13 ciclisti, din care faceam si eu parte. Intre acestia un singur sportiv era in fata mea in clasamentul, asa ca, la finalul etapei, cu ajutorul echipei, am reusit sa urc pe locul 2 in clasamentul general.
In a patra etapa, adica la circuit, lucrurile au ramas neschimbate reusind sa imi pastrez locul 2 la general.
Ma bucur foarte mult pentru rezultatul obtinut si multumesc echipei care m-a ajutat si fara de care nu as fi reusit.
Acum ne concentram pe Turul Traciei, ultima cursa inaintea Turului Romniei....doamne ajuata sa fie bine...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu