marți, 8 noiembrie 2011

Arges Autumn Race



Arges Autumn Race, poate ultimul concurs de MTB din acest sezon, cu siguranta ultimul important, s-a desfasurat la Pitesti in weekend-ul ce tocmai a trecut. Pot spune ca m-am simtit ca acasa fiind destul de aproape de C-lung si avand destul de multi sustinatori de aici prezenti la cursa, carora le multumesc foarte mult ca au fost alaturi de mine.





A fost un concurs foart bine organizat care si-a cladit un nume in circuitul de concursuri de la noi, atragand la start un numar destul de mare de pasionati ai sportului cu pedale atat din randul amatorilor cat si din randul profesionistilor.



Traseul a fost unul extraordinar, in mare parte de fuga dar si cu portiuni tehnice atat la urcare cat si la coborare ce a masurat aproximativ 6 km, diferenta de nivel pe fiecare tura fiind in jurul a 150m. Concursul propriu-zis a constat in parcurgerea a cat mai multor ture in 200 de minute. Vremea a fost excelenta pt aceasta perioada a anului asa ca ne-am putut bucura din plin de frumusetea toamnei.





Una peste alta a fost un concurs greu, fiind o combinatie intre cross-country si maraton in care trebuia sa te descurci bine cu tehnica si viteza dar sa ai si o rezistenta destul de mare la numeroasele ruperi de ritm si a celor 200 minute.Daca mai calculam ca a fost si la final de sezon pot spune ca a fost foarte greu.



In primele ture ale cursei am avut cateva probleme cu schimbatorul de pinioane si cu angrenajul dar pe care am reusit sa le rezolv din mers sau oprindu-ma. Cu toate ca am dat de cateva ori distanta de cei din frunte, am reusit sa recuperez destul de repede de fiecare data si am incercat sa am foarte mare grija cand schimbam pentru a evita noi probleme. Dupa primele 6 ture am ramas in fruntea cursei cu Tudy si Cleppe Wouter impreuna mergand pana in ultimile 3 ture de unde am ramas doar eu cu Cleppe.





El a accelerat si am stat o tura impreuna dar l-am simtit mai puternic asa ca nu am vrut sa risc si am mers in ritmul meu deoarece imi era teama ca nu rezist inca 2 ture la acel ritm iar lupta dintre noi era doar una de orgoliu deoarece amandoi alergam la categorii diferite. Am sosit al 2-lea la general si am castigat la categoria mea de varsta, un rezultat foarte bun pentru finalul de sezon.





Multumiri pentru poze :

Florian Raducanu www.florianraducanu.blogspot.c​om
Popescu Silviu
Florin Totalca, Dan Bistriteanu, Oana Soare
Valentin Nita
Mihai Dinculescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu