vineri, 26 octombrie 2012

De la organizator la concurent...Campionatele Nationale de Maraton


Ca de obicei in ultimii ani Campionatele Nationale de Maraton s-au desfasurat si de aceasta data la Campul Cetatii, un mic sat de pe langa Sovata. Traseul a fost acelasi ca in fiecare an, un traseu monoton fara ceva spectaculos. Acesta a avut 3 ture a cate 33 km din care 16 km urcare, 16 km coborare si 1 km de plat in zona de start/sosire. Diferenta de nivel aproximativa a fost de 2400m iar punctul cel mai inalt al traseului a fost pe la 1300m. Nu stiu exact cati particicpanti au fost dar cu siguranta prezenta la aceste campionate a fost mai ridicata decat in alti ani. De aceasta data vremea a tinut cu noi si nu a mai nins dar temperatuta totusi nu a fost chiar prietenoasa, mai ales in cel mai inalt punct al traseului.


Sa incepem cu inceputul...daca era sa ne luam dupa prima programare a campionatelor ar fi trebuit sa le alergam in data de 16 septembrie, doar ca dupa ce ne-am facut un program de pregatire pentru aceasta data, cu doar o saptamana inainte am fost anuntati de cei de la federatie ca se amana pentru 7 octombrie. Cam nasol pentru mine deoarece pe 6 octombrie aveam programat concursul pentru corporatii din Baneasa unde eram organizator. Nu mai puteam sa fac nimic decat sa incerc sa le impac pe amandoua, adica sa ma ocup de organizare impreuna cu cei de la MPG sambata si imediat dupa eveniment sa ma indrept spre Sovata pt a putea lua startul la campionate in urmatoarea zi. Stiam de la inceput ca imi va fi destul de greu dar trebuia sa o fac.


Zis si facut...adica sambata am fost pe metereze de la ora 5 dimineata si am facut ceea ce imi asumasem cu mult timp in urma, iar imediat dupa premiere m-am urcat in masina impreuna cu bunul meu prieten Catalin cu care am mers pana la Campul Cetatii unde am ajuns pe la ora 1 noaptea. Eram rupt de obosit si deja ma gandeam ca nu am ce sa caut in cursa dar am zis ca nu am nimic de pierdut si voi da tot ce pot.


A doua zi am luat startul in cursa incercand sa fiu cat se poate de constant si sa imi conserv cat de mult energia pt toti cei 100km. Nu am avut o plecare foarte buna dar cu cat inaintam pe traseu cu atat ma simpeam mai bine. Eram departe de forma care mi-as fi dorit-o iar picioarele imi erau destul de obosite dar am incercat sa trec peste toate astea si sa ma concentrez la ce am de facut. De la tura la tura am mers mai bine si am recuperat timpul pierdut in prima parte, reusind sa termin pana la urma pe pozitia a treia. Un rezultat bun, zic eu, dupa ce avusesem de facut in zilele anterioare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu