duminică, 30 iunie 2013

Sportul mi-a salvat viata


Chiar nu stiam ce titlu sa dau acestui articol si nici nu aveam de gand sa scriu aceste randuri, dar... in ultima perioada tot mai multa lume ma intreaba ce se intampla, de ce nu mai apar la niciun fel de competitie, de ce nu mai alerg nici la sosea nici la MTB, daca m-am reprofilat pe organizare, etc.
Nu imi face mare placere sa vorbesc despre aceste lucruri dar am zis ca e mai bine sa facem putina lumina decat sa lasam loc de interpretari.


Cu ceva vreme in urma am avut un accident destul de urat, din care m-am ales cu cateva leziuni interne grave: doua fisuri pe ficat, lichid in pleura, lichid in stomac, etc... leziuni ce au dus la 3 saptamani de spitalizare din care 9 zile nu am avut voie sa ma misc si 14 sa ma dau jos din pat. A urmat o perioada in care a trebuit aproape sa invat sa merg si sa ma misc din nou.
Medicii imi dadeau la inceput sanse destul de mici si se pregateau de operatie... dar cineva acolo sus m-a iubit iar organismul nu m-a lasat la greu incepand sa se refaca intr-un mod ce a uimit pe toata lumea. Pana la final s-a dovedit ca sportul a jucat un rol foarte important in refacerea mea, lucru confirmat si de doctorii care au mai spus ca sunt singurul lor pacient cu astfel de trauma ce a scapat neoperat.
Dar nu acestea au fost cele mai grele momente ci cele care au urmat deoarece am fost nevoit sa uit de bicicleta si de miscare o perioada lunga de timp. Partea proasta este ca aceasta accidentare a aparut intr-un moment in care ma simteam foarte bine, iesisem foarte bine pregatit din iarna si aveam ambitii mari pt sezonul ce urma. Dar cum in viata nu este asa cum iti doresti nu pot decat sa ii multumesc lui Dumnezeu ca nu a fost ceva mai grav si cu putina rabdare voi putea sa revin la ceea ce iubesc enorm... ciclismul.

Asa ca nu ezitati sa faceti sport si miscare...pe langa nenumaratele beneficii nu puteti sti cand va poate salva viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu