vineri, 28 martie 2014

Turul Alexandru cel Mare - Grecia


Dupa cum va povesteam in postarea de la Cupa Niro, in calendarul meu urma un tur de 3 etape. Zilele au trecut rapid si joi ne-am imbarcat spre Salonic pentru a lua stratul in Turul Alexandru cel Mare, tur international ce aduce in fiecare an la start mai multe echipe importante din aceasta parte a Europei. Concursul a constat intr-un prolog de 5,1 km, si doua etape de fond, prima de 110 km cu diferenta de nivel 1950m iar a doua de 104 km cu diferenta 1750m. Cu alte cuvinte au fost doua etape cu mult munte de credeam ,de la atata urcare, ca il vom intalni pe Sf. Petru :)


Prologul, desfasurat pe faleza in Salonic, a fost pentru mine primul contratimp dupa foarte multa vreme. In trecut imi placeau si mergeam destul de bine la ele dar acum am dat un timp destul de slab, 7,26 min, timp cu care m-am clasat pe locul 26.



Prima etapa, cea de 110km, a fost foarte dificila datorita diferentei mari de nivel. Nu am fost niciodata un catarator redutabil de aceea m-am chinuit destul de mult. Cursa in sine s-a desfasurat destul de agresiv cu multe atacuri si actiuni. Din a doua parte a acesteia s-a format o caratura de 5 persoane ce a reusit sa meraga pana la final. In urmarirea ei plutonul a ramas tot mai mic, finalul etapei regasindu-ne pe o catarare de aproximativ 20km intr-un grup de maxim 20 de persoane. Dupa mai multe lupte date pe aceasta ultima catarare, acest mic grup sa facut praf ajungand la final unul cate unul. M-am simtit foarte bine si am reusit sa termin pe locul 13 alaturi de cei mai buni cataratori ai cursei. In urma timpului castigat am urcat pe locul 15 la general.



A doua etapa (104 km) nu a fost nici ea lipsita de munte. Am avut de trecut 5 catarari de 4-5 km fiecare, din care ultima a fost cea mai lunga si cea mai grea. La fel ca in prima etapa am avut parte de multa actiune dar nu atat de agresiva, cursa desfasurandu-se in mare viteza atat pe plat cat si pe catarari. Si in aceasta zi m-am simtit bine si am reusit sa raman pana la final cu grupul fruntas, grup format din aproximativ 13 persoane. Dupa mai multe lupte date in ultimii 5 km acest grup sa imprastiat in grupulete de 2-3 persoane. La final am reusit sa termin pe locul 6, un loc neasteptat pentru pregatirea din acest moment. In urma rezultatului din ultima etapa am incheiat turul pe locul 9 in clasamentul general.
Ma bucur mult ca am reusit sa merg bine la aceasta cursa, dar mai ales ca mi-am revenit aproape in totalitate dupa accidentarea de anul trecut.


Prestatia buna de aici m-a facut sa imi recapat increderea in mine si sa sper ca voi putea sa ajung la forma de altadata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu