marți, 13 octombrie 2015

Despre noua jucarie...Suunto Ambit3 Sport


Nu cu foarte mult timp in urma am primit de la Suunto, unul din cei mai importanti sponsori ai mei, un gadget care m-a fascinat dupa primele folosiri. Sunt sigur ca ati observat la mana mea, cu diferite ocazii, o chestie albastra la care privesc destul de des :) ...intr-adevar este noul meu ceas Suunto Ambit3 Sport.
M-am gandit ca, dupa cateva luni de folosinta, ar fi interesant sa impartasesc cu prietenii cateva pareri despre acesta. Am incercat din rasputeri pana acum sa invat tot ce stie sa faca, dar pana la urma m-am lasat pagubas...am nevoie de mai mult timp :)


Inainte de toate as vrea sa discutam putin despre Suunto Ambit 3 care aduce cu el trei modele (Run, Sport si Peak) diferite intre ele prin anumite functii si caracteristici.

Modelul Run este aproape exclusiv pentru alergat, insa ofera si informatii standard despre ciclism (locatia GPS, distanta si viteza) si inot (pulsul sub apa).Monitorizarea pulsului sub apa este o functie foarte importanta, deoarece nu multe ceasuri sport redau aceasta informatie.
Modelul Sport, cel pe care-l detin si care imi place la nebunie, este destinat sportivilor multi-sport care-l folosesc in special in natura. Bateria dureaza 14 zile in modul de ceas si 10-15 ore in modul GPS. Acesta rezista in apa foarte bine si poate merge la adancimi de maxim 50 m...din pacate nu am apucat sa il testez decat pana la 14 m :p
Modelul Peak are toate functile celor doua de dinaite, rezista in apa la adancimi pana la 100 m adancime, fata de doar 50m la modelele Run & Sport, bateria dureaza 30 zile in modul ceas si intre 20-30 de ore in modul GPS fata de doar 14 zile in modul de ceas si 10-15 ore in modul GPS al celelalte. Spun reprezentantii Suunto ca modelul Peak iti transmite si informatii despre vreme...asta habar nu am cum se face, dar mai au putin sa scoata o aplicatie care iti face si curat in bucatarie :)


Ceasul Suunto Ambit3 Sport, adica cel pe care il detin :), se pote sincroniza cu telefonul si calculatorul prin Bluetooth si USB, de aceea Suunto le denumeste "The connected family of devices" (familia de aparate conectate). Pentru acestea Suunto are o aplicatie iOS si una online, denumita Movecount, iar versiunea Android a fost lansata de curand in modul Beta(testare). Aceasta aplicatie este foarte utila si usor de folosit. Poti monitoriza tot timpul fie pe telefon, fie pe calculator antrenamentele tale si poti masura foarte usor diverse activitati. Unul din lucrurile ce ma ajuta foarte mult este ca la antrenamente imi conectez ceasul la telefon si pot vedea foarte simplu cine ma suna fara sa il mai scot din buzunar.



Designul este unul farte interesant si chiar daca este putin mai butucanos este pe placul meu... Se asaza perfect pe incheietura, se simte dur, este comfortabil, are un ecran alb-negru care se citeste usor, insa dimensiunea e mare sau cel putin se simte mare. Suunto se revanseaza fata de design prin cureaua foarte moale si confortabila care se simte excelent in jurul mainii. Ecranul pe versiunea standard este destul de dur si greu de zgariat, insa daca vrei sa fii sigur ca ramane intact, poti alege optiunea Saphire care are ecranul virtual indestructibil. Butoanele sunt putin ciudate, destul de greu de apasat, dar din puctul meu de vedere sunt foarte bine asezate.


Per total design-ul este destul de bun, este pe gustul meu. Este de departe cel mai bun ceas pe care l-am folosit pana in prezent, fiind extrem de capabil din punct de vedere al informatiei pe care o ofera. Suunto Ambit3 Sport imi monitorizeaza activitatea pe toata ziua, imi poate monitoriza si refacerea in timpul noptii, insa, din pacare, nu are si o functie care sa transmita aceste informatii catre aplicatia mobile Movescount.

Pentru ceea ce ma intereseaza pe mine legat de ciclism(distanta, viteza, calorii arse, altitudine, puls, cadenta) este exact ceea ce am nevoie. Pe langa aceste functii il pot folosi la pregatirea de iarna deoarece poate monitoriza la alergare: distanta, pasul, viteza, pulsul, cadenta, altitudinea, la inot (indoor sau outdoor): distanta, numar bazine, batai, puls, la spinning calorii arse, puls, etc.Avand atat de multe functii este clar ca face fata cu brio si la e triatloane.


O functie foarte interesanta este aceea de a putea monitoriza nivelul maxim de VO2, insa nu pe aplicatia mobila, ci pe cea online, in forma unui grafic...aici inca mai incerc sa ii dau de cap ca mi-am cam prins urechile :)

Daca tot suntem la partea de enumerat, pe langa cele mentionate mai sus, Suunto Ambit3 Sport mai are un cronometru, ceas pentru intervale si numaratoare inversa plus o busola. Toate aceste functii se pot seta in functie de preferinte pe butonul de Home, astfel incat sa le puteti accesa cu usurinta.


Ce imi place foarte mult la acest ceas este faptul ca poti crea trasee custom, ceasul avand diferite functii care te ajuta: planificare traseu, puncte de interes, puncte intermediare, functie de intoarcere la start, harta digitala si navigatie prin compas. Aceasta te ajuta foarte mult atunci cand vrei sa planifici o tura la munte sau in diferite locatii.


Recomand acest ceas tuturor celor ce doresc un ceas cu GPS care poate indeplini aproape orice dorinta: alergat, spinning, cycling, inot, exercitii multisport, orice sport outdoor si pe langa activitatiile standard poti crea si tu activitati precum crossfit, escalada etc.
Recunosc ca nu sunt gadget-man inrait si nici nu im place sa imi batat capul cu ele mai mu decat e cazul...insa in ceea ce ma priveste sunt foarte incantat de acest ceas. Il recomand cu incredere tuturor.

Multumesc Suunto pentru privilegiul de a testa acest ceas!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu