joi, 22 octombrie 2015

Moon Time Bike sau... splendoare in parc :)


Bun...hai sa povestim putin si despre ce se intampla in timpul unui concurs ca participant nu doar ca organizator. Spun asta deoarece sunt foarte prins cu organizarea concursului Maratonul Dunarii de peste 3 zile si nu vreau sa treaca timpul fara sa vorbesc putin despre cursa pe care o indragesc foarte mult.


Asadar, Moon Time Bike este unul din concursurile pe care le astept cu mare nerabdare in fiecare an. Pentru cei care inca nu au auzit despre el, este un concurs de cross country ce se desfasoara in Parcul Tineretului pe un traseu destul de tehnic, mai ales daca ploua. Daca iei startul, ai de parcurs de sase ori o tura de parc de aproximativ 5,5km, dar sa nu iti inchipui ca te plimbi pe aleile de acolo si gata.


Este un traseu de parc foarte bine adaptat gusturilor celor ce iubesc XCO-ul...ba chiar mai mult daca nu ai un bun antrenament s-ar putea sa nici nu termini o tura. Chiar daca se desfasoara in inima capitalei ai putea sa crezi ca "te dai" in mare parte pe plat, dar nu este deloc asa...multitudinea urcarilor scurte dar abrupte imbinate cu coborarile pe radacini sau scari te fac sa crezi ca esti intr-un carusel si fara sa iti dai seama iti golesc repede rezervorul de energie daca nu o conservi cum trebuie. Colac peste pupaza toate cele de mai sus se amplifica datorita desfasurarii concursului la lumina lanternei :)


Din punctul meu de ...sportiv, daca era vorba de alta competitie, probabil ca imi respectam programul si nu concuram. Imi respectam progrmul... adica in aceasta perioada sunt in pauza dintre sezoane. Sincer, am crezut ca nu se va mi tine. Alte concursuri in afara de cele la care sunt implicat in organizare nu mai erau, asa ca am luat pauza pt a incepe pregatirea sezonului 2016 incepand cu luna noiembrie.


Dar nu aveam cum sa stau de-o parte la asa ceva...chiar daca nu ma mai antrenasem de vreo 2 saptamani trebuia sa fiu acolo. Atmosfera de pe traseu nu merita ratata niciodata...toti oamenii aceia care vin cu sutele sa te incurajeze, tipa la tine, te aplauda, fac glume, poze, etc...parca iti dau aripi si te fac sa tragi mai tare de tine. Sentimentul pe care il traiesti acolo este de nedescris...


Chiar daca nu eram antrenat, stiam ca voi merge slab, stiam ca vor urma replici de genul: "Hai Juganare ca esti varza" , "Hai ba ca ai imbatranit" si toate astea care ,sincer , ma amuza teribil, mi-am dorit sa fiu acolo. Mi-am dorit sa fiu la start cu baietii "buni" , mi-am dorit sa fiu acolo intre oamenii care iubesc ciclismul si au venit sa vada frumusetea lui. In fond si la urma urmei trebuie sa facem ce ne place indiferent de imprejurari...asa cum spune si celebra replica: "important e sa participi, mai frumos e sa castigi".


Pentru cei care nu au fost acolo pot vedea in imagini despre ce vorbesc in Filmul Concursului.


Despre evolutia mea nu am prea multe de spus...un loc 9 dupa ceva pauza nu este un rezultat rau, m-am simtit bine si simt ca rezervele de energie au inceput sa se refaca pt 2016. Baietii "astia tineri" :) sunt bine pregatiti, talentati, dornici de rezultate, ceea ce este foarte bine pt ciclism si nu pot decat sa ii felicit pe toti participantii si mai ales pe castigatori. Pe viitor sper la cat mai multe concursuri de acest gen, la cat mai multi participanti, spectatori si implicare media.


Cum am facut-o de fiecare data, vreau sa ii felicit pe organizatori pt eforturile depuse pt desfasurarea acestui eveniment. Ma bucur foarte tare ca exista oameni care ridica stafeta organizarii evenimentelor tot mai sus si ne face si pe noi sa ne straduim tot mai mult...de la participanti pana la organizatori. Doar cu astfel de evenimente putem dezvolta ciclistmul la noi in tara. Felicitari! (si cum spune cunoscuta melodie..."vorbe adevarate" :)


In final vreau sa le multumesc tuturor celor care m-au sustinut si in acest sezon mai ales sponsorilor:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu