marți, 28 februarie 2017

Cu echipa in stagiul de pregatire din Turcia


Ca si in anii trecuti primul stagiu de pregatire, programat pentru finalul perioadei de acumulare, l-am realizat in Turcia, mai exact in apropiere de Alania. De ce aici? Deoarece, in general, in luna februarie temperaturile sunt destul de scazute in Romania, ceea ce nu iti permite sa stai suficient de multe ore in saua bicicletei. Cu siguranta orice tara cu temperaturi ridicate era binevenita pentru echipa, dar tinand cont de cele peste 12 grade, preturile bune si facilitatile de aici, cred ca este cea mai buna varianta. De-a lungul timpului turcii au invatat necesitatile ciclistilor, iar acum ai la dispozitie tot ce ai nevoie pentru un cantonament reusit. Un mare plus il aduce acestor locuri diversitatea drumurilor si traseelor. Poti fara probleme sa rulezi pe plat, valurit sau munte si, de asemenea, te poti da pe trasee tehnice, bineinteles daca esti cu mtb-ul.


Sunt foarte multe tipuri de antrenament si multi antrenori cu viziuni diferite...slava cerului. Am ales sa ne antrenam in acest cantonament pe cursiere, deoarece acumularea este mult mai complexa. Cand spun acumularea ma refer la km, forta, ritm, etc. Omogenizarea echipei este inca un motiv pentru care ne aflam aici cu intreg efectivul. Este important sa ne cunoastem foarte bine intre noi, sa legam prietenii solide, sa ne invatam plusurile si minusurile pt a putea lucra in adevaratul sens al cuvantului ca o echipa. Unitatea si daruirea sunt factori importanti in performanta, ce cladesc caractere si adevaratii coechipieri.


Antrenamentele propriu-zise au fost, dupa cum am mentionat si mai sus, concentrate pe acumulare de km si combinate cu cele de forta (specifica si generala). Sunt de parere ca in aceasta perioada a pregatirii ai nevoie de mult volum si putina intensitate pentru a putea realiza o baza solida pe care sa poti cladi intreg sezonul. Sunt sigur ca exista nenumarate teorii dar, din cate am practicat, studiat si discutat cu diferiti antrenori straini, aceasta este o reteta cu care mergi la sigur.


Atmosfera este una foarte buna, atat la antrenamente, cat si in afara acestora. Activitatile extra ocupa un loc important in programul nostru...mai ales tenisul de masa :) Tonusul si psihicul intregii echipe sunt foarte bune, iar pregatirile merg conform planului stabilit la inceputul sezonului. In scurt timp ne vom intoarcem pe plaiurile mioritice unde ne vom continua programul de pregatire. Cel mai probabil la finalul lunii viitoare vom realiza un al doilea stagiu de pregatire, de aceasta data pe mtb-uri si in tara, unde vom pune accent si pe partea tehnica.


Nu pot sa inchei fara a le multumi sponsorilor si tuturor celor ce au facut posibila aceasta deplasare!
Spor la antrenamente tuturor si sa ne vedem cu bine la primele concursuri din sezon!

Un comentariu:

  1. Thanks for sharing, nice post!

    Tìm hiểu sản phẩm máy đưa võng tự động giúp bé yêu ngủ ngon giấc hay nên chọn máy đưa võng loại nào tốt cho trẻ nhất hay sản phẩm may dua vong TS cho bé có tốt không.

    RăspundețiȘtergere