joi, 19 octombrie 2017

Ganduri puse pe hartie...


Nu am mai scris demult aici... asta nu-i motiv de lauda si chiar ma simt ciudat. Nu am facut-o din cauza ca am neglijat sau nu am avut chef. Pur si simplu nu a fost timp. Chiar daca nu pare, dar am avut un an plin in care am muncit mult pentru toate proiectele mele si nu numai. Si chiar toate legate de ciclism :)
Din pacate partea sportiva a trecut pe plan secund. Nu ca nu as vrea sa fiu sportiv competitiv pana cand varsta imi permite. Pur si simplu dupa 15 ani de viata sportiva nu mai gasesc motivatia in asta. Sunt sigur ca la varsta mea nu voi mai ajunge campion mondial orice as face eu :) Pentru a castiga un concurs anume sau pt a obtine un titlu de campion national de asemene nu mai simt ca ar fi un obiectiv maret pt mine. Am facut-o de multe ori de-a lungul carierei. Am castigat si am pierdut mult dar de fiecare data am facut-o cu aceiasi dragoste pentru ciclism.


Anul acesta chiar nu am concurat prea mult si pt prima data in cariera mea nu am simtit nevoia. Pana nu demult eram dependent de adrenalina de concurs. Acum nu mai simt acest lucru. Uneori simt ca organismul nu mai vrea sa se chinuie pus si simplu. Asta nu ma opreste din a ma da pe bike si probabil nu o voi face niciodata. Nici din a participa la concursuri nu vreau sa ma opresc dar probabil nu o sa o fac la nivelul de alta data. Nici nu mai am cum, timpul nu mai imi permite sa ma antrenez si sa ma odihnesc suficient. Oricum ar fi nu ma voi opri din a participa la concursuri indiferent de nivelul la care o voi face.
In acest moment gasec motivatie mult mai mare pe partea de antrenorat. Imi place sa imi pun cunostiintele la "bataie" si sa incerc sa formez sportivi competitivi. Imi place sa studiez despre cum sa ii duci la un nivel cat mai mare....important este ca si ei sa te asculte :p
O mare parte a timpului o petrec prin a pregati copiii din Mtb Academy. Imi place la nebunie sa lucrez cu ei. Este fascinant sa vezi cum cresc si sa vezi ca o fac corect, fara mari lacune(cred:), inca de la o varsta frageda. Sper ca din acesti copii(peste 40 in acest moment prezenti in scoala) macar o parte din ei sa ne reprezinte in viitor in concursurile importante din Europa. Bineinteles aceasta scoala ar putea sa progreseze fara sprijinul colegilor mei Aly, Paul, Tudor, Karina, Maria si Mihai carora le multumesc pt ajutor.


Organizarea concursurilor de ciclism este un fenomen destul de prezent in viata mea. Ma implic in astfel de organizari foarte des si o fac cu placere. De la inceput mi-am pus in joc cunostintele pt a dezvolta aceasta zona. Consider ca este foarte important pt ciclismul romanesc sa existe cat mai multe concursuri de diferite niveluri si ii felicit pe toti organizatorii ca sustin aceasta dezvoltare.


O alta parte a timpului mi-o ocupa implicarea in federatie. Poate din exterior nu se vede, dar sa stiti ca este o munca titanica. Multi judeca si vorbesc fara sa fi miscat vreodata vreun deget pt dezvoltarea ciclismului. Ca sa pui in miscare acest fenomen este nevoie de implicare nu doar de sugestii. Ne-a luat foarte mult timp sa repunem FRC pe fagasul corect, dar si mai greu va fi sa dezvoltam acest sport. Este destul de greu deoarece suntem o echipa tanara, fara multa experienta, dar cred ca acest lucru nu este un impediment si nu are comparatie cu faptul ca cu toti ne dorim binele ciclismului si muncim neconditionat pt acest lucru. Probabil ca multi vor rezultate rapid dar adevarul este ca nu poti obtine rezultate peste noapte. Probabil adevaratele rezultate se vor vedea peste cativa ani, iar acestea nu vor fi fara o munca in echipa.


Ma rog...am dat-o din una in alta fara vreun motiv. Pur si simplu am scris ce imi trecea prin cap si simteam nevoia sa le impart cu cineva...asa ca le-am impartit cu voi :)
Voi incerca tot mai des sa fac asta...sa povestesc aici despre experientele prin care trec zi de zi, fie ca este vb despre concursuri, echipa, federatie sau orice altceva legat de ciclism.

2 comentarii: