miercuri, 9 mai 2012

De la Valcea la Liman


Nu de mult timp s-a incheiat cu bine un weekend plin, in sensul ca sambata si duminica am avut concurs in doua orase diferite. Mi-am aruncat ochii pe net si am vazut ca la Valcea are loc prima editie a concursului Turul Manastirilor Valcene. Aveam in program sa merg la Limam Bike Race si de aceea mi-a venit ideea sa ma opresc intai la Valcea, sa il alerg si apoi sa merg direct la cealalta cursa. O zi de concurs in plus este bine venita pentru antrenamentul meu.


Dupa ce am luat hotararea de a le alerga pe ambele, in dimineata zilei de sambata impreuna cu Mihai si Catalin ne-am urcat in masina si am plecat spre Valcea pentru a prinde startul concursului de acolo. Am ajuns cam cu o ora inainte de a incepe, timp suficient pt a ne pregati.



Turul Manastirilor Vrancene, o cursa organizata de Federatia Romana de Ciclism, aflata la prima editie mi-a lasat o impresie foarte buna. Traseul a avut o lungime de 65 km cu o diferenta de nivel de peste 1300m, nu foarte tehnic, mai mult de fuga cum ar spune unii, care a fost presarat cu toate tipurile de teren. La start nu au fost foarte multi participanti in comparatie cu alte concursuri de la noi, dar cei care au fost s-au bucurat de o vreme excelenta si de un traseu frumos.

Eu m-am simtit mai bine ca la Targoviste si am reusit sa castig acest concurs. Nu a fost unul foarte greu dar l-am folosit la maxim pentru antrenamentul meu. Nici aici nu am fost lipsit de incidente, pe la jumatatea cursei cazand destul de urat intr-un viraj plin cu nisip in care am intrat prea tare.


Una peste alta a fost un concurs reusit la care am mers si voi reveni cu placere, mai ales ca oamenii de aici sunt foarte primitori si isi dau silinta ca totul sa iasa bine.


Dupa premiere ne-am facut bagajele repejor si ne-am urcat in masina pentru a ajunge la Valea lui Liman pt cursa de a doua zi. Am ajuns destul de tarziu, distanta dintre orase fiind destul de mare, dar am avut noroc cu colegul nostru Dani care era acolo si ne-a rezolvat partea cu cazarea scutindu-ne de un alt timp pierdut.


La acest concurs vin in fiecare an cu mare placere datorita locului frumos, a traseului, dar mai ales datorita organizarii de aici. Acesti oameni pun foarte mult suflet in organizarea concursului si asta se vede de la an la an, dovada fiind numarul de participanti foarte mare si a sponsorilor interesati de acest eveniment. Pe aceasta cale vreau sa il felicit pe Alin, unul din organizatori, care se zbate din rasputeri ca totul sa iasa ca la carte si toata lumea sa fie multumita. Dupa parerea mea este una din cele mai frumos organizate curse de la noi din tara.


Dupa cum v-am spus prezenta la acest concurs a fost foarte mare, nu stiu sa va spun numarul exact dar stiu ca era un pluton imens cand s-a dat starul. Vremea a fost cum nu se poate mai buna, iar traseul a fost total schimbat fata de anii trecuti, pot spune ca m-au cucerit cu schimbarile care le-au facut. Au introdus si cateva portiuni de coborare foarte tehnice care au fost cireasa de pe tort. Mi-a placut foarte mult ca traseul a fost foarte bine marcat si mai ales foarte bine curatat.


Concursul a avut 2 lungimi de traseu, de 25km si de 50km, adica una sau doua ture in functie de ce categorie alegeai. Eu am alergat la tura lunga, dupa cum era normal, iar aici unul din cei mai puternici adversari ai mei a fost CN al Ungariei.
Ghinionil si-a facut si el aparitia la aceasta cursa si cu putin inaintea startului mi s-a rupt cablul de schimbator din maneta si nu am putut sa il scot sub nicio forma. Asa ca mi-a blocat schimbatorul intr-o singura placa si m-am consolat cu gandul ca voi alerga aceasta cursa doar pentru antrenament. Insa pe langa ghinion a aparut si norocul, colegul meu Catalin ofrindu-mi bicicleta lui care era aproape identica cu a mea. Am schimbat bicicletele intre noi, mi-am facut in graba setarile la cea pe care o primisem, am schimbat pantofii intre noi, noroc ca purtam la fel si am pornit in cursa.


Ma simteam destul de bine pe ata bicicleta doar ca dupa prima urcare mi-am dat seama ca seaua era prea jos deoarece ma dureau foarte rau picioarele si a trebuit sa o ridic cu 2.5cm pt a fi pe placul meu. Cand am schimbat tijele de sa eu mi-am setat inaltimea dupa semnul care il aveam la bicicleta mea numai ca era o mica diferenta intre cadre care nu am sesisat-o...al lui era putin mai lasat.

Pana sa imi ridic saua nu ma simteam bine pe urcari si am pierdut ceva timp si locuri, dar dupa ce am facut setarile corecte lucrurile au inceput sa mearga mai bine si am recuperat aproape tot timpul pierdut. Pana la final nu am reusit sa il prind pe ungur, sincer sa fiu nu cred ca puteam sa il bat nici in conditii normale deoarece era destul de puternic.


Am reusit sa termin cursa pe pozitia a doua si am fost multumit de evolutia mea. M-am simtit mai bine decat la celelalte concursuri lucru care ma bucurat. Voi reveni la Liman cu mare placere ori de cate ori voi avea ocazia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu