luni, 2 iulie 2012

De pe cursiera pe MTB...de la Otopeni la Brasov


Weekendul trecut am avut parte de doua zile de foc si la propriu si la figurat. Am luat startul la doua curse total diferite din toate punctele de vedere mai putin din cel al temperaturii care a fost ridicata in ambele zile. In prima zi am alergat la sosea pe un circuit cu viteza foarte mare si cu sprinturi intermediare iar a doua zi un maraton de MTB lung si apasator.


Dar sa vorbim pe rand despre ele... Weekendul a inceput cu concursul organizat de cei de la C.S. Otopeni, pe soselele orasului lor, si anume Cupa Otopeni. A fost o cursa foarte bine organizata, cu un traseu foarte tehnic datorita numeroaselor viraje foarte stranse si periculoase. La startul acesteia s-au aliniat foarte multi iubitori ai cursierei la mai multe categorii de varsta rezervate amatorilor, dar atractia principala a fost cursa celor de la Elite la care am luat si eu parte. Spre uimirea mea, dar in acelasi timp si bucuria, acest concurs a adunat un numar foarte mare de sportivi, fie ei amatori sau profesionisti, la toate categoriile de varsta, lucru mai putin intalnit la sosea.


Traseul, dupa cum am mai spus, a fost dificil, cu multe viraje, avand la categoria Elite 16 tururi a 3,5km, cu sprint la fiecare 2 tururi. Pt cei care sunt mai putin familiarizati cu soseaua, la fiecare sprint se dadeau pt primele 3 locuri 5,3,2 puncte, iar cel care aduna pana la final cele mai multe puncte castiga.


A fost o cursa foarte rapida, cu multe atacuri care au subtiat destul de repede randurile celor din pluton. Pana la final am ramas un mic pluton de 6 sportivi, iar in fata noastra au venit carati unul cate unul altii 3. Victoria a fost abjudecata de catre Nechita, sportiv ce traieste si alearga de mult timp in Italia. M-am simtit destul de bine si am terminat cu micul pluton, dar cum nu am mai alergat de ceva vreme circuite de acest fel mi-a fost destul de greu.



Urmatoarea zi, adica duminica, cu noaptea in cap am plecat de la Otopeni spre Brasov pt a lua startul la Brasov XCM - Triada MTB 2012, organizat de Tudy si echipa sa impreuna cu cei din acest oras.


La startul acestei curse au luat parte peste 400 de participanti la ambele variante de traseu, care au avut parte de o vremea caniculara.
Dupa cum era de asteptat, traseul a fost foarte dificil, masurand peste 70km cu o diferenta de nivel de aproape 3000m. Atat urcarile cat si coborarile au fost foarte dificile intalnind pe ele toate tipurile de teren si ajungand pana la 1800m.


M-am simtit destul de bine, m-am alimentat la fiecare punct pt a nu mai avea probleme ca la Medias si am incercat sa imi conserv energia pt ultima si cea mai grea urcare din Poiana Brasov pana in Postavaru. A fost o strategie destul de buna, reusint ca finalul urcarii sa ma gaseasca impreuna cu Tudy si Arpad, doi cataratori redutabili. Dupa aceasta lunga urcare a urmat o coborare de aproximativ 15km, foarte tehnica pe care am riscat destul de mult si pe care am avut parte de cateva cazaturi destul de rele.



La finalul coborarii, dupa mai multe rasturnari de situatie, am ramas cu Tudy, iar inaite de iesirea la asfalt in ultimul "S" am intrat prea tare si am iesit in decor, lucru care m-a facut sa ies din lupta pt victorie la general. Am incercat sa recuperez dar pana la finich mai erau doar 500m, prea putin pt a mai face ceva.
Am incheiat pe prima pozitie la categoria mea si pe locul 2 la general.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu