vineri, 9 mai 2014

Culisele unei curse de sosea - Arena Nationala si Dragonul Rosu...

In timp ce cautam ceva pe blog am gasit acest aricol ce am uita sa il postez. A trecut ceva vreme dar e ok :)


Dupa cum spune si titlul... Arena Nationala si Dragonul Rosu... 2 etape, o singura cursa...pe bani de data aceasta. Da, ati vazut bine, pe bani, primele circuite din Bucuresti pe bani. Au fost 2 etape cu cu aditiune de puncte si clasament final. In fiecare zi au fost cate 8 sprinturi la care primeai pentru locul 1, 2, 3 cate 5, 3, 1 puncte. Premiile pt clasamentul general au fost 1500, 800, 400 lei pt categoria Elite. Au fost bani si la celelalte categorii dar sa fiu sincer nu stiu exact cat.


Fiind vorba despre o cursa de 2 zile, pe plat, cu aditiune de puncte si cel mai important "pe bani", toate calculele se schimba. In primul rand cand vine vorba de sosea trebuie sa ai o echipa pe care te poti baza si cu care poti face o tactica buna ce poate fi dusa pana la capat. Si cum toate cluburile aliniate la start aveau echipe puternice si isi facea diferite tactici, noi a trebuit sa facem acelasi lucru.


Asa ca am cazut de acord ca toata echipa, adica eu si Norby :), sa il lansam pe Zozo la toate sprinturile, deoarece el este cel mai bun sprintor dintre noi. Doar ca a-l lansa la sprint nu inseamna ca ii duci trena ultimii 500m si ai scapat. Pe langa acest lansaj, trebuie sa muncesti mult, sa duci trena, sa nu lasi sa se care adversari ce iti pot lua punctele omului tau, sa recuperezi daca este nevoie, sa iti protejezi tot timpul omul pt care muncesti, etc. Este probabil cea mai grea munca, drept dovada fiind si pulsul mediu de 177b/m in ambele etape.


Adversarii nostrii cei mai de temult au fost cei de la Petrolul si cei de la Bikexpert, echipe cu care ne-am duelat in ambele zile. Obiectivul nostru era sa castigam, asa ca am pus "osul la treaba" si am incercat sa ducem la bun sfarsit tactica ce ne-am propus-o. Nu a fost deloc usor deoarece in ambele zile am avut parte de vreme urata si vant puternic, duminica avand parte de ploaie si 4 grade pe tot parcursul etapei.


In ambele etape s-au dat lupte grele, in special intre noi( Dinamo), Petrolul si Bikexpert, avand parte de multe actiuni, multe atacuri si multe sprinuri. Dar pana la urma am reusit sa ne impunem in ambele etape si sa castigam clasamentul general. A trebuit sa lucram in echipa, sa il ajutam pe Zozo sa ajunga intr-o pozitie buna la sprint.
Din punctul meu de vedere au fost doua etape foarte grele deoarece a trebuit sa muncesc enorm si sa fac tot ce am spus mai sus de mai multe ori (trena, lansat, recuperat...), dar cu toate acestea sunt fericit ca impreuna am reusit sa castigam.


Probabil ca multi vor spune: "dar ce conteaza...nu ai castigat tu". Da, intr-adevar, nu am castigat eu dar a castigat coechipierul meu, ceea ce pt mine este acelasi lucru. In echipa este foarte important sa poti face si astfel de munca pt a-ti ajuta colegii deoarece la un alt concurs poti fi tu cel ce are nevoie de ajutor. Parerea mea este ca atata timp cat nu cunosti munca de jos si nu esti devotat echipei nu vei putea castiga niciodata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu