marți, 6 mai 2014

Doltcini XCO


Doltcini XCO a fost al doilea concurs de MTB din acest sezon la care am participat. Nu credeam ca voi putea sa concurez dupa incidentul neplacut de la Cluj, dar echipa nu m-a lasat la greu si mi-a pus la dispozitie un bike, cel putin la fel de bun ca cel de dinainte.

Avand bicicleta, mi-am facut programul rapid si am plecat la Constanta pentru a lua starul la prima mea cursa pe plaja. Recunosc, ca aveam alte planuri pt acest weekend inainte sa imi fure bicicleta, dar a fost bine si asa pana la urma. Chiar daca am primit bicicleta pe ultima suta de metri am incercat sa ii fac setarile cat mai apropiate de cea veche si sa ma obisnuiesc repede cu ea. Am avut cateva batai de cap deoarece era un full suspension, iar eu eram obisnuit cu un hardtail, dar in cele din urma m-am adaptat. Cele doua zile dinaintea evenimentului, pe care le mai aveam la dispozitie mi-au prins destul de bine, petrecandu-mi una chiar pe traseu.


Cursa in sine s-a defasurat pe plaja Modern din Constanta, iar traseul a reprezentat pt mine ceva nou, deoarece jumatate din el era pe nisip. Am avut de parcurs 10 ture de 4,5 km cu o diferenta de nivel de aproximativ 50m/tura.
Dupa start, in prima tura, mi-am dat seama, pe portiunea cu denivelari si putin tehnica, de avantajul ce mi-l oferea full suspension-ul pe care am alergat. Stiam ca pe aceasta portiune trebuie sa fortez si asa am facut, majoritatea avansului luandu-l aici.


In final am reusit sa castig si ma bucur foarte tare...uitasem cum este sa te urci pe prima treapta a podiumului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu