marți, 20 mai 2014

De la Road Grand Prix la eXtreme Cross-country Race

Road Grand Prix si eXtreme Cross-country Race, sosea si mtb, doua concursuri frumoase ce s-au desfasurat in acest weekend la Boldesti Scaieni(Ploiesti) si Sarata Monteoru(Buzau), la care am luat parte cu placere. Din pacacate nu am putut sa le bifez cu podiumuri chiar daca prestatia mea a fost una destul de buna. Dupa cum spuneam si pe Facebook...mergem pe principiul: "noi am jucat bine da' iei a fost mai buni...daca dadeam mai multe goluri ca iei ii bateam." :))


In continuare voi vorbi pe larg despre cele doua concursuri. Asa cum este normal voi incepe cu primul, adica cel desfafurat Sambata langa Ploiesti. Road Grand Prix, un concurs de sosea organizat de prietenul si colegul de antrenament Alex Ciocan, a strans la start aproximativ 300 de iubitori ai ciclismului de sosea. Traseul a fost destul de dificil, fiind alcatuit din patru ture a cate 25 km, in fiecare tura avand de trecut dealul de la Crama Seciu, adica 3km cu o panta de 10%.


Plutonul a fost unul destul de tare, la aceasta competitie fiind prezente aproape toate echipele tari de sosea de la noi din tara. Cursa in sine a fost destul de rapida si dupa cum era normal atacurile cele mai puternice au fost date pe deal. Inca din start s-a format o evadare, in care echipa noastra a avut prezenti doi oameni. Aceasta evadare a rezistat 3 tururi, unde cei ramasi in pluton, am incercat sa controlam cursa in speranta ca oamenii nostri vor ajunge ajunge la final cu avans si vor reusi sa castige. In tot acest timp eu am stat dupa Grosu, cel mai puternic om din pluton, si am incercat sa nu il las sa plece dupa cei din fata. A fost foarte dificil deoarece urca atat de tare pe deal incat simteam ca imi vor plezni genunchii, dar am reusit de fiecare data sa raman langa el chiar daca, recunosc, mi-a fost foarte greu.


Dupa ce au fost prinsi cei din evadare, s-au initiat alte atacuri in care am incercat sa ma plasez si eu... doar ca, de aici s-a rupt filmul cursei pt unii din colegii nostri ce au pus orgoliile personale mai presus decat obiectivele comune lucru ce a dus la un mare avantaj pentru adversari. Una peste alta eu m-am simtit foarte bine, chiar neasteptat de bine pe deal, si nu pot decat sa ma bucur ca usor-usor imi recapat forma de alta data. Nu am reusit sa termin decat cu al doilea grup, dar sunt sigur ca rezultatul ar fi fost cu totul altul daca unii din colegi si-ar fi vazut de treaba.


Al doilea concurs la care am alergat a fost cel de la Buzau, un concurs de mtb organizat de un alt prieten Rosioru Daniel. Aici am avut de parcurs, la tura lunga, 65 km cu o diferenta de nivel de peste 1800 m. Acest concurs a strans la start peste 300 de participani printre care si majoritarea riderilor de top de la noi din tara.


Inca de la start am simtit o usoara greutate in picioare, ceea ce era normal dupa cursa de la Boldesti Scaieni (Ploiesti). Acest lucru s-a dovedit a fi un dezavantaj, deoarece o foarte mare parte a traseului a fost plina cu nori ,iar atunci cand intalnesti astfel de teren, mai ales pe urcare, este indicat sa mergi in forta pentru a avea o mai buna tractiune si a nu rupe aderenta.


Doar ca picioarele nu m-au ascultat si a trebuit sa merg mult in frecventa, ceea ce nu m-a ajutat prea mult. Am facut si greseala sa plec cu cauciucuri de uscat, iar acestea mi s-au incarcat destul de rau. Pana la jumatate, traseul a fost foarte dificil avand multe urcarari pline cu noroi pe care am facut mult push bike. Totul a pus capac cand angrenajul a inceput sa nu mai raspunda cum trebuia datorita noroiului ce se usca pe el.



Mi-am dat seama ca faceam o munca in zadar si am luat hotararea sa ma indrept spre final pe sosea. Nu am fost singurul ce am dat bir cu fugitii, bunii mei prieteni Stancu si Crista nu m-au lasat la greu :) Sunt sigur ca si ceilalti adversari au avut de indurat aceleasi conditii doar ca ei s-au mobilizat mai bine si nu pot decat sa ii felicit pe toti ce au terminat aceasta cursa. Data viitoare promit sa ma prezint mai bine :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu