sâmbătă, 28 iunie 2014

Trofeul Muscelului - modificari ale traseelor



Dupa cum am promis anul trecut, am tinut cont de sugestiile dumneavoastra si am adus cateva modificari ambelor trasee. Cele mai multe cereri le-am avut penru schimbarea portiunii in care se mergea printr-un rau de la finalul ambelor trasee. Aceasta a fost inlocuita cu o portiune mult mai frumoasa pe drumuri de tara. Ca urmare a acestei schimbari traseul scurt a mai primit 4km in plus dar acest lucru nu a afectat diferenta de nivel. Traseul lung s-a modificat in proportie de 40%, fiind nevoiti sa scoatem a doua parte ( muntele Lalu ) din pricina exploatarii forestiere. Vestea buna este ca in locul acesteia am introdus dealul Ciocanu, un munte nu foarte inalt dar care are amenajate foarte multe trasee de MTB ce vor face deliciul riderilor. Si acest traseul s-a lungit cu inca 6 km dar diferenta de nivel nu a crescut foarte mult.

Startul festiv al competitiei Trofeul Muscelului va avea loc in fata Primariei Campulung, fiind orientat catre sud. Se va pleca catre bulevardul Pardon, pana in dreptul Bisericii Domneasca. De aici, traseul pleaca spre nord, pe strada Negru Voda, catre Voinesti. Din Satul Voinesti, traseul se continua cu prelungirea culmii Muntelui Stramtu, traversand punctele Poiana Fantanii (alt. 970 metri) si Poiana Fetii (alt. 1074 metri).

In aproape orice locatie situata pe urcarea catre Muntele Stramtu exista puncte de belvedere catre zona depresionara a Campulungului si catre celebrele muscele specifice partii de nord a Judetului Arges.


Itinerariul competitiei va urma drumuri forestiere si poteci care vor strabate poienile si pajistile alpine ale Muntilor Stramtu si Clabucet, padurile intunecoase de conifere ale Culmii Magura, cursul limpede si racoritor al Raului Bughea precum si traseele amenajate, adapostite de fagii Dealului Ciocanu. Din aceste locatii se pot observa masivele muntoase din zona: Muntii Iezer-Papusa, Muntii Piatra Craiului, Muntii Bucegi, Muntii Leaota, Culoarul Rucar-Bran si Pasul Giuvala si, in zilele fara ceata, Muntii Cozia. Toate aceste ingrediente si numeroasele puncte de belvedere presarate pe intreg parcursul traseului vor face deliciul oricarui pasionat de ciclism montan si vor deschide noi orizonturi celor aflati la primele tatonari cu acest sport.


Traseul 31

Tura scurta a fost gandita astfel incat sa fie parcursa si de catre o persoana care nu exceleaza la capitolul abilitati tehnice. In cea mai mare parte, traseul urmeaza drumuri forestiere si poteci largi fara obstacole majore ce strabat pantele inferioare ale Muntelui Stramtu si Culmea Magurii. Cu toate acestea, nu se poate spune ca este un traseu excesiv de usor de parcurs, diferenta pozitiva de nivel tinzand catre 800 de metri iar punctul de maxima altitudine atingand 1.074 de metri.


Traseul 62

Traseul turei lungi coincide in partea de start/ finish cu cel al turei scurte. Insa, avand in vedere ca a fost conceput pentru persoane cu mai multa experienta, in a fost introdusa catararea din Satul Namaiesti pana in Muntele Stramtu, ajungandu-se la o altitudine ce depaseste 1300 de metri. In continuare va fi parcursa Culmea Magura si zona de tranzitie de la marginea Comunei Bughea de Jos. Cireasa de pe tortul turei lungi urmeaza d-abia acum, pe dealul Ciocanu. Aici vom avea o succesiune de urcari relativ lejere si scurte urmate de single trail-uri special amenajate pentru mountain bike.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu