luni, 11 aprilie 2011

Garboavele XC

Primul concurs de MTB la care am alergat in acest sezon a avut loc in data de 9.04 la 8 km de Galati in localitatea Garboavele o zona frumoasa unde, sa fiu sincer , am calcat pt prima data in viata mea. Vremea nu a tinut cu noi, iar ploaia a fost prezenta si inaintea si in timpul concursului.Vantul a suflat cu putere iar gradele nu au fost prea multe.
La start s-au aliniat aproximativ 400 de sportivi profesionisti si amatori.Traseul a avut doua ture de 20 km, pe alocuri tehnic, dar care fost destul de dificil datorita noroiului foarte mare.
Fiind primul concurs de MTB din acest sezon eram foarte nerabdator sa vad cum ma descurc si care este nivelul meu de pregatire.




Inca din start Frunzeanu si Petrache au animat cursa plecand "pe o roata" cum se spune la noi si intinzand plutonul destul de mult. Alaturi de ei m-am alaturat eu , Morcov si Maus, si impreuna am luat usor ,usor, avans pana in prima zona de noroi unde a trebuit sa caram bicicletele in spate. De la aceata zona am reusit sa ma detasez de restul concurentilor fiind ajutat foarte mult si de cauciucurile de 1,5 care nu se incarcau cu noroi ca la ceilalti.In prima jumatate de tur m-am distantat de locul 2 la aproximativ 4 minute si totul parea sa mearga perfect, ma simteam extraordinar. Dar ghinionul m-a lovit, iar o pana m-a facut sa pierd aproximativ 15 min fiindu-mi foarte greu sa schimb camera datorita noroiului care ma impiedica sa scot cauciucul.





Odata rezolvata problema si reintrat in concurs nu am reusit sa imi fac ritmul de pana atunci si mi-a fost foarte greu sa recuperez timpul pierdut mai ales ca eram pe locul 7 dupa aceasta pana. Pana la final am mai avut cateva probleme cu bicicleta datorita noroiului dar am reusit sa le rezolv si sa recuperez destul de mult ajungand la doar 20 de secunde de locul 2. Am icheiat cursa pe locul 3 la general si pe primul loc la categoria mea de varsta.
Primele 2 locuri la general au fost ocupate de Morcov pe primul loc si Maus pe locul 2.
Eu m-am simtit destul de bine si ma declar multumit de pregatirea mea de pana acum.

2 comentarii: