duminică, 3 martie 2013

SUUNTO monitorizeaza antrenamentele in 2013



O pot numi o colaborare de lunga durata daca luam in considerare faptul ca am intrat in al 4-lea an in care echipa SUUNTO imi este alaturi. 4 ani in care SUUNTO a fost alaturi de mine zi de zi la antrenamente si concursuri.
In acest sezon antrenamentele vor fi monitorizate de Suunto M5. Acesta si accesoriile aferente au ajuns in posesia mea sub modalitatea unei sponsorizari din partea firmei New Sport Solutions SRL, cu ajutorul domnului Sorin Radu caruia ii multumesc pt increderea si sustinerea avuta in acest timp.



In cele ce urmeaza voi posta specificatiile oferite de catre producator, multitudinea de functii care o pune la indemana acest pachet cat si ajutorul care ti-l poate oferi un astfel de ceas in antrenamente:

Maximizeaza rezultatele sedintelor cu "Training Effect" in timp real
Mai mult decat un monitor al pulsului, Suunto t3 va ajuta sa va antrenati cu incredere, asigurandu-va informatii in timp real asupra efectelor aerobice benefice ale fiecarei sedinte de lucru. V-ati antrenat prea putin sau prea mult? Transpirati suficient pentru a va atinge obiectivele de fitness? Suunto t3 stie aceste lucruri si vi le transmite in timp real pentru obtinerea rapida a efectului dorit.

Cum ar fi sa aruncati doar o privire la incheietura mainii si sa aflati efectul aerobic benefic total al sedintei dvs. de lucru? Si cum ar fi daca la sfarsitul fiecarei sedinte de antrenament aflati exact cat de mult a contribuit acea sedinta la imbunatatirea conditiei dvs.? Inseamna ca purtati la mana Suunto t3 cu "Training Effect".

"Training effect" elimina ghicitul din cadrul sedintelor de antrenament. Cu mai multe capabilitati decat traditionalele sisteme de antrenament pe zone, "Training Effect" va mentine pe linia atingerii obiectivului propus, fie el scaderea in greutate, sanatatea cardiovasculara, sau reducerea unor minute din timpul unei curse de maraton. Iata cum:

Lucrand din perspectiva profilului dvs. personal de fitness, Suunto t3 analizeaza ritmul dvs. cardiac si transfera datele pe o scala "Training Effect" simpla, de la 1 la 5. Priviti aceasta scala ca pe un ghid personal de antrenament. Daca, de exemplu, doriti sa va imbunatatiti conditia fitness aerobica pe un tempo moderat, va trebui sa lucrati pana cand "TE-metrul" arata o valoare cuprinsa intre 3,0 si 3,9 (de 2 pana la 4 ori saptamanal).



Alternativ, daca doriti sa va imbunatatiti conditia aerobica pe un tempo ridicat, fara riscul unei suprasolicitari, va trebui sa lucrati pana cand "TE-metrul" arata o valoare cuprinsa intre 4,0 si 4,9 (de 1 pana la 2 ori saptamanal cu cateva sesiuni de recuperare la valori ale "TE-metrului" cuprinse intre 1,0 si 2,0)
Este important de notat ca "Training Effect" este specific fiecarui utilizator. In timp ce un alergator incepator ar putea atinge un TE de 4,0 la un jogging de 4 mile, un alergator profesionist ar putea atinge aceeasi valoare deabia dupa un maraton complet cu traseu deluros. Ambii alergatori vor trebui sa faca ceva efort pentru a atinge un TE de 4,0.

In plus fata de "Training Effect", Suunto t3 afiseaza ritmul cardiac, caloriile arse si zona de antrenament. Arata, de asemenea, viteza si distanta parcursa in combinatie cu celelalte dispozitive POD Suunto, alese optional.

Jurnalul onboard are o memorie pentru 15 sedinte de lucru, aceste informatii putand fi arhivate si analizate in plus cu ajutorul dispozitivului Suunto PC POD si a software-ului de administrare a antrenamentului Trainer Manager Lite PC.

Functii suplimentare includ timp dual, data, alarma si cronometru cu timpi intermediari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu