joi, 28 august 2014

Moroieni MTB Adventure


La sfarsitul saptamanii trecute, impreuna cu bunul meu prieten, Catalin Sprinceana, ne-am deplasat la Moroieni pentru a participa la un concurs de mtb ce s-a desfasurat in doua etape. Am ales sa mergem aici deoarece cunosteam binisor zona si stiam ca vom avea parte de trasee frumoase. Chiar daca s-a aflat la prima editie, Moroieni MTB Adventure a fost un concurs interesant, destul de bine organizat, in care s-a vazut o profunda implicare a organizatorilor.


M-am bucurat sa vad ca acesta a avut sprijinul autoritatilor si cmunitatii locale, exemplu ce ar trebui urmat indeaproape si de "altii" pt a putea dezolta ideea de a transforma miscarea intr-un mod de viata. Numarul celor care au luat startul nu a fost foarte mare, dar sunt sigur ca dupa cum s-au prezentat la prima editie, evenimentul va avea o evolutie buna in sezoanele ce vor urma.


Traseele propuse pt cele doua zile au fost interesante, cu peisaje frumoase, fara un grad de dificultate ridicat, ce au putut fi abordate de oricine. In prima zi am avut de parcurs un traseu ce a masurat 41km cu o diferenta de nivel de aproximativ 1200m, iar a doua zi un traseu de tip XCO, adica 4 ture a cate 7,5km cu diferenta de aproape 300m/tura.


Cursa in sine a fost una destul de rapida, in ambele zile mergandu-se in frunte int-un mic pluton pana la final. Aici, castigatorul a fost desemnat de fiecare data la sprint. M-am simtit binisor si am incercat sa fac o cursa cat mai buna. Sambata am terminat la sprint pe locul intai iar duminica pe locul doi. La general, prin cumulatea timpulor, am castigat cu un avans de ordinul sutimilor de secunda :)


A fost o experienta frumoasa, un traseu interesant si oameni de calitate...lucruri ce ma fac sa revin si anul viitor cu placere la Moroieni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu