joi, 2 august 2012

Campionatele Nationale MTB Cross Country


Sa fiu sincer, nu stiu cu ce sa incep, ideea este ca am scris tocmai acum despre aceasta cursa deoarece nu am avut timp si nicidecum din alte motive.Sunt destul de multe de spus despre aceste campionate dat totusi atat de putine...atat de putine din punctul meu de vedere deoarece nu am fost cel mai norocos fiind nevoit sa abandonez.



Sa incepem cu inceputul...pentru cei care nu stiu, si cu siguranta sunt multi, C.N. MTB XCO s-au desfasurat si in acest an la Paltinis in data de 22.07 pe cel mai tehnic si dur traseu de XCO pe care am concurat pana acum, atat in tara cat si in strainatate, asta pentru ca totul se desfasoara in inima naturii si a salbaticiei. Traseul, foarte tehnic dupa cum am spus, a avut 5 ture plus un startloop care au adunat aproximativ 1500 m total ascensiune in 35 km. Pe langa diferenta mare de nivel si efortul depus la o altitudine de aproximativ 1500m, principala problema a venit de la coborarile foarte abrupte pline cu radacini, bolovani si un sol extrem de afanat care reducea considerabil aderenta si stabilitatea pe bicicleta. Nici nu puteai sa rasufli usurat ca ai scapat de o coborare periculoasa ca si urma imediat o urcare foarte tehnica si trebuia sa te mobilizezi pentru a trece peste ea.


Traseul a fost putin modificat fata de anii trecuti, dar nu cu mult, noutatea fiind o urcare pe radacini destul de tehnica si un drop pe prima coborare. La antrenamentele dinaintea cursei nu am avut nicio problema in parcurgerea lui chiar m-am descurcat peste asteptarile mele.


Chiar daca a fost un traseu care nu ma avantaja, ma simteam bine si eram increzator in fortele mele. A sosit si ziua cursei, dar lucrurile nu au decurs asa cum mi-as fi dorit. Inca de la inceput am simtit ca nu este ziua mea norocoasa deoarece dupa start mi-a scapat piciorul din pedala si am lovit ghidonul cu genunchiul. M-am redresat repede dar asta m-a costat cateva pozitii importante si m-a facut sa intru pe primele coborari in pozitia a 7-a. Asta nu a fost bine deoarece s-a format foarte mult praf si nu am mai vazut aproape nimic. Am incercat sa recuperez, am fortat si la primul obstacol mai mare, adica drop-ul, am aterizat gresit si am cazut, nu foarte rau dar mi-am fortat putin umarul. Am continuat, incercand sa recuperez timpul pierdut, dar la tura a 2-a, tot la drop, mi-a iesit piciorul din pedala si am cazut destul de rau, norocul meu fiind ca in zona respectiva erau spectatori si m-au prins ca alt fel nu stiu cum si unde m-as fi oprit.


M-am lovit puternic la umar si am fost nevoit sa ma opresc deoarece nu mai puteam tine ghidonul cum trebuia cu mana dreapta. Am luat decizia de a ma opri pentru a nu risca o accidentare si mai grava. Spre norocul meu nu am avut nimic rupt sau fisurat doar o contuzie puternica la umarul drept.


II felicit pe toti cei care au terminat si mai ales pe cei care au castigat. Data viitoare sper sa am mai mult noroc :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu