joi, 30 august 2012

Geiger Mountain Bike Challenge

“Eroii sunt condamnaţi să sufere înainte de a învinge!” – acesta a fost motto-ul concursului si cu siguranta se potriveste de minune :)


Geiger Mountain Bike Challenge, unul din cele mai dure maratone de Mountain Bike din tara, sa desfăşurat la Sibiu si in imprejurimile acestuia în data de 19 august 2012;
Ajuns la a V-a ediţie, acest maraton s-a bucurat de o prezenta numeroasa, peste 500 de participanti aliniindu-se la startul la ambele distante de traseu:
Traseu A: Maraton – 90 km - cu o diferenţă de nivel de 3.500 m
Traseu B: Semimaraton – 45 km - cu o diferenţă de nivel de 1.350 m


Marea provocare a acestui traseu a fost parcurgerea unor trasee superbe, cu urcarea pe vârful Măgura (vechiul drum al saşilor din Cisnădie) şi cu urcarea până la cea mai înaltă staţiune din România (Păltinis);
Acest concurs a facut parte din cupa Triada MTB 2012 impreuna cu Trofeul Chindiei MTB (29.04.2012 Targoviste) si Brasov XCM (17.06.2012)la care am fost si eu prezent.


Despre cursa prpriu-zisa nu am prea multe de spus deoarece am fost nevoit sa abandonez in a doua parte a ei. Mai precis am avut cateva probleme cu stomacul chiar dinaintea cursei dar nu le-am luat in seama si m-am prezentat la start. Pe prima parte a traseului am simtit ca ceva nu merge bine dar am continuat sa trag si sa ma alimentez asa cum trebuia. Problema a fost ca stomacul meu nu a asimilat nimic ,iar pe a doua parte "m-am certat cu bocancii" de mai multe ori. Am incercat sa termin cu orice pret deoarece ma aflam pe podium la general, dar totul a fost in zadar. Ma simteam foarte rau, ameteam, si de cate ori acceleram putin imi venea sa vars, asa ca am luat hotatarea de a ma opri. Chiar daca nu imi sta in caracter sa ma opresc orice ar fi, de data asta a trebuit sa o fac...simtem ca o sa cad de pe bicicleta. Totul s-a terminat cu o injectie a salvamontului si cateva perfuzii la spital...eram foarte deshidratat.
Mi s-a recomandat o saptamana de repaus. Primele 3 zile le-am dormit apoi am incercat sa ma relaxez si sa ma recuperez...dar a fost destul de greu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu