vineri, 10 august 2012

Maratonul Bucegilor



Sport, mișcare, relaxare!
La Padina Fest cucerește un munte!

Acestea au fost mesajele cu care am fost primiti la acest concurs...si pe buna dreptate au zis bine :)


Dacă ediția de anul trecut a stat sub semnul ecologiei, anul acesta, pe lângă obiectivul principal de protejare a naturii și ridicare a educației montane, Padina Fest a puns un deosebit accent pe sport și mișcare în aer liber organizând trei maratoane.
Cei pasionați de ciclism au avut ocazia de a explora Parcul Natural Bucegi cu traseele pline de privelistile minunate din zonă, în cadrul Maratonului Bucegilor, un maraton de MTB , într-un cadru spectaculos, la o altitudine de până la 2000 metri.


Traseul, de aproximativ 40 km cu o diferență de nivel de 1000 metri, a avut startul pe platoul Lunca Padinii și a trecut pe lângă numeroase obiective turistice: Lacul Bolboci, Șaua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsă, Babele, Cerdacul și Peștera. Nu a fost un traseu tehnic, pot spune mai mult "de fuga", dar a a avut si el cateva portiuni dificile pe coborare.
Vremea a fost excelenta si chiar daca soarele a fost prezent tot timpul temperatura nu a urcat mai sus 25 grade, ceva mai rar intalnit in ultima luna la concursuri.
La startul acestui concurs, atuul fiind zona splendida, au fost prezenti peste 250 de persoane din toate colturile tarii.


Concursul prpriu-zis, din punctul meu de vedere, a fost unul reusit, chiar daca a avut mici scapari la marcaje si la premii.
Fiind un traseu "de fuga" mi-a placut mult si m-am simtit foarte bine. Am reusit sa urc impreuna cu cei din frunte pana in platou, eu nefiind cel mai bun catarator pe dealurile lungi, loc unde, intr-un moment de slabiciune am pierdut contactul cu Frunzeanu si Arpad.


Am tras doua guri de aer, am luat un gel, si am inceput sa imi fac ritmul pentru ai prinde pe cei din fata. Am reusit sa il prind pe Marian, l-am apropiat si pe Arpad dar la Piatra Arsa , din cauza marcajului slab, am pierdut aproape 1 minut si din spate m-au prins Marian si Petrache. Am ramas cu Petrache pe coborare pana la final unde am fost invins de acest la sprint.


Am reusit sa termin pe treapta a treia a podiumului...data viitoare sper la mai bine :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu