vineri, 3 august 2012

Maratonul Vinului



Desi au trecut trei saptamani, nu am uitat de Maratonul Vinului si m-am hotarat sa scap de restanta.
Cursa s-a desfasurat pe un traseu masurand 55 de kilometri si care cumuleaza o diferenta de nivel pozitiva de 1350 de metri. Parcursul urmeaza in principal drumurile destinate accesului in podgoriile de acolo, zona viticola destul de renumita.


Dificultati tehnice majore in acceptiunea pe care aceasta notiune o are in mountainbike nu prea se gasesc pe traseu, insa coborarile erau destul de periculoase intrucat se mergea prin iarba in care stateau ascunse ditamai crapaturile cauzate de uscarea excesiva a solului, crapaturi care d-abia asteptau sa-ti inhate roata si sa te faca sa faci cunostinta cu tarana prahoveana. Am reusit sa evit aceasta intalnire nu foarte placuta din punctul meu de vedere, desi la un moment dat mi-a scapat destul de profund roata din spate intr-o crevasa si doar cu greu am putut redresa bicicleta.


Impresia cea mai puternica si, totodata, elementul definitoriu al acestui concurs pentru majoritatea participantilor a fost reprezentata de caldura ucigatoare de pe traseul lipsit cu desavarsire de orice obiect care ar fi putut intr-un anumit moment sa ne racoreasca catusi de putin cu umbra sa.


M-am simtit bine cu toate ca startul a fost un pic cam rapid pentru gustul meu. Pe prima parte ploiestenii Frunzeanu si Nitu, precum si Bogdan ( campulungean de-al meu) au impus un ritm super vioi, insa pe masura ce kilometrii treceau cei doi au inceput sa sucombeze din cauza caniculei am recuperat teren, reusind sa trec primul peste linia de finish.


Aceasta cursa a venit ca o confirmare a faptului ca in conditii grele(canicula, frig, ploaie) reusesc sa ma mobilizez si, in consecinta, sa ma descurc destul de bine.
Dupa cursa am avut o prima intalnire frugala cu licorile din zona, intalnire care m-a facut sa visez cat de tare ar fi fost ca premiul pentru pozitia ocupata la acest concurs sa fi fost echivalentul greutatii mele in vin. De preferat rosu si dulce ori demidulce :)


Spor la antrenamente si ne vedem pe traseul curselor viitoare!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu